Reseptit
Kiitos

Sienimuhennos

Sienimuhennos on syksyn hittiruoka. Tarjoa mehevä muhennos keitettyjen perunoiden tai paistettujen kalafileiden kaverina. Sienimuhennoksella kohotat myös lihamurekkeen kokonaan uudelle tasolle. Ota tästä talteen Kotilieden ohje, jolla sienimuhennos onnistuu varmasti!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sienimuhennos:

0.5 l keltavahveroita, siitakesieniä tai osterivinokkaita
2 sipulia varsineen
1 valkosipulin kynsi
1 rkl öljyä tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa tai kevytkermaa
suolaa, pippuria

Valmistusohje

Sienimuhennos tehdään näin:

  1. Paloittele vinokkaat, kantarellit eli keltavahverot, siitakesienet tai osterivinokkaat ja hienonna sipulit. Kuumenna rasva paistinpannussa ja paista sieni-sipuliseosta, kunnes sipuli on pehmentynyt ja sienten neste haihtunut.
  2. Sekoita jauhot ja neste ja lisää pannulle. Hauduta sienimuhennosta 15-20 minuuttia. Mausta sienimuhennos suolalla ja valkopippurilla.

Lue myös: Sienten kuivaaminen on helppoa – näin valitset oikean lämpötilan

 

 

Katso lisää Kotilieden sienireseptejä:

 

 

 

 

 

 

 

Sieni-porokeitto

Sienilihapullat mustatorvisienistä

 

 

 

 

 

 

 

 

Sienilihapullat

 

 

 

 

 

 

 

 

Sienipiiraset

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sienimuhennos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X