Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienimuhennos

Sienimuhennos on syksyn hittiruoka. Tarjoa mehevä muhennos keitettyjen perunoiden tai paistettujen kalafileiden kaverina. Sienimuhennoksella kohotat myös lihamurekkeen kokonaan uudelle tasolle. Ota tästä talteen Kotilieden ohje, jolla sienimuhennos onnistuu varmasti!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sienimuhennos:

  • 0.5 l keltavahveroita, siitakesieniä tai osterivinokkaita
  • 2 sipulia varsineen
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl öljyä tai margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa tai kevytkermaa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Sienimuhennos tehdään näin:

  1. Paloittele vinokkaat, kantarellit eli keltavahverot, siitakesienet tai osterivinokkaat ja hienonna sipulit. Kuumenna rasva paistinpannussa ja paista sieni-sipuliseosta, kunnes sipuli on pehmentynyt ja sienten neste haihtunut.
  2. Sekoita jauhot ja neste ja lisää pannulle. Hauduta sienimuhennosta 15-20 minuuttia. Mausta sienimuhennos suolalla ja valkopippurilla.

Lue myös: Sienten kuivaaminen on helppoa – näin valitset oikean lämpötilan

Katso lisää Kotilieden sienireseptejä:

 

 

 

 

 

 

 

Sieni-porokeitto

Sienilihapullat mustatorvisienistä

 

 

 

 

 

 

 

Sienilihapullat

 

 

 

 

 

 

 

Sienipiiraset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienimuhennos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.