Sienimuhennos
Sienimuhennos on syksyn hittiruoka. Tarjoa mehevä muhennos keitettyjen perunoiden tai paistettujen kalafileiden kaverina. Sienimuhennoksella kohotat myös lihamurekkeen kokonaan uudelle tasolle. Ota tästä talteen Kotilieden ohje, jolla sienimuhennos onnistuu varmasti!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sienimuhennos:
- 0.5 l keltavahveroita, siitakesieniä tai osterivinokkaita
- 2 sipulia varsineen
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl öljyä tai margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa tai kevytkermaa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Sienimuhennos tehdään näin:
- Paloittele vinokkaat, kantarellit eli keltavahverot, siitakesienet tai osterivinokkaat ja hienonna sipulit. Kuumenna rasva paistinpannussa ja paista sieni-sipuliseosta, kunnes sipuli on pehmentynyt ja sienten neste haihtunut.
- Sekoita jauhot ja neste ja lisää pannulle. Hauduta sienimuhennosta 15-20 minuuttia. Mausta sienimuhennos suolalla ja valkopippurilla.
Lue myös: Sienten kuivaaminen on helppoa – näin valitset oikean lämpötilan
Katso lisää Kotilieden sienireseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienimuhennos