Reseptit
4
Kiitos

Sienipannari

Ainekset

Lisää kauppalistalle

taikinaan:

1/2 l maitoa
1 ps (80 g) sienikeittojauhetta, esim. herkkusienikeittoa
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja

pinnalle:

1/2-1 l sieniä, esim. kanttarelleja ja herkkusieniä
1 kesäsipuli varsineen
1/2 rkl öljyä
ripaus suolaa ja valkopippuria
1 iso tomaatti
basilika- tai sipulinvarsisilppua
1-2 dl juustoraastetta, esim. kermajuustoraastetta

Valmistusohje

  1. Sekoita sienikeittojauhe maitoon ja liota siinä 20-30 minuuttia. Li-sää vähitellen vatkaten jauhot.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele pieni uunipannu kevyesti.
  3. Vatkaa munat erikseen sekaisin ja lisää lopuksi pannukakkuseokseen. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta kohoilee ja ruskistuu kauniisti.
  4. Puhdista ja paloittele sienet kattilaan. Lisää öljy ja silputtu sipuli varsineen. Kypsennä aineksia hetki ruskistaen. Mausta seos miedosti suolalla ja pippurilla.
  5. Ota pannukakku uunista ja levitä sieni-sipuliseos sen päälle. Viipaloi pintaan tomaatit ja mausta ne basilikalla tai sipulisilpulla. Ripota pintaan juustoraastetta.
  6. Jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia tai kunnes pinta saa hiukan väriä. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sienipannari

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X