Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienipasteijat

Sienipasteijat maistuvat kuuman kasviskeiton kanssa tai illanistujaisissa teen tai glögin kaverina. Sienitäytteessä toimivat omat sienisaaliit tai kaupan herkkusienet.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Sienipasteijat: valmis voitaikina tai taikina

  • noin 5 dl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • noin 175 g ranskankermaa

sienipasteijoiden täyte:

  • noin 200 g herkku- tai siitakesieniä
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 kpl sipuli tai pala purjoa
  • persiljaa, suolaa
  • valkopippuria
  • (1 kpl valkosipulinkynsi)
  • 2 rkl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 0.8 dl keitettyä riisiä

voiteluun:

  • 1 kpl kananmuna

Pinnalle

  • kuivattua rosmariinia

Valmistusohje

Sienipasteijat leivotaan näin:

Sienipasteijat voi tehdä kaupan valmiista taikinasta, jos aika on kortilla.

  1. Nypi taikinaa varten vehnäjauhot, suola ja voi tai margariini murumaiseksi. Lisää ranskankermaa. Laita taikina viileään noin 1-3 tunniksi.
  2. Tee sienipasteijoiden täyte. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi sienet ja paista pannulla. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Jos käytät sipulin sijaan purjoa, huuhtele se ja hienonna.  Lisää sienten joukkoon silputut sipulit tai purjo ja kuullota sipuleita hetki. Mausta sieniseos persiljalla, suolalla ja valkopippurilla.  Sekoita kananmunat, maito ja kypsä riisi sieni-sipuliseokseen.
  3. Kauli taikina ohueksi levyksi, leikkaa neliöiksi ja nosta täytettä keskelle. Voitele reunat valkuaiset ja paina vastakkain. Nipistä kolmiomaisen pasteijan reunat kiinni painamalla teelusikan päällä. Voitele pasteijat kananmunan keltuaisella ja paista ne 200 asteessa noin 15 min.
  4. Nauti sienipasteijat kasviskeiton tai glögin kanssa.

Jos sienisaalis on runsas, kokeile myös Kotilieden sienipiirakoiden ohjeita.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sieni-pinaatticalzonet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienipasteijat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.