Reseptit
12
Kiitos

Sienipiirakat

Ainekset

Lisää kauppalistalle
125 g voita
1 dl parmesaanijuustoraastetta
3 dl hiivaleipäjauhoja
0.5 dl vettä

Täyte

1 l suppilovahveroita tai muita sieniä
nippu kevätsipulia
tilkka juoksevaa rasvaa
suolaa
jauhettua valkopippuria
2 kananmunaa
1 dl kevytkermaa
100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Sienipiirakat täytetään suppilovahveroilla tai muilla sienillä. Sienet voi korvata kinkulla, kalalla, pinaatilla tai muilla kasviksilla.

1. Mittaa voi, parmesaani ja jauhot monitoimikoneeseen. Pyöräytä muruiseksi seokseksi ja lisää vesi. Pyöräytä taikina palloksi. Painele pieniin vuokiin, muffinipellille tai piirakkavuokaan. Anna jäähtyä jääkaapissa.

2. Huuhdo sienet, valuta ja repäise kahtia. Kaada sienet kuivaan pannuun ja kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon rasva ja silputut sipulit. Kuullota hetki ja anna jäähtyä.

3. Sekoita kananmunat, kerma juustoraaste ja mausteet. Lisää joukkoon sienet ja sipulit. Lusikoi täyte vuokiin ja paista sienipiirakoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kokeile myös muita suolaisia piirakoita:
Lohipiirakka
Kinkkupiirakka
Pekoni-taatelipiirakka
Ruoka.fi: Poropiirakat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sienipiirakat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X