Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienipiirakat

Sienipiirakat täytetään suppilovahveroilla tai muilla sienillä. Sienet voi korvata kinkulla, kalalla, pinaatilla tai muilla kasviksilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12 annosta

Ainekset

Taikina:

  • 125 g voita
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • ½ dl vettä

Täyte

  • 1 l suppilovahveroita tai muita sieniä
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1-2 rkl juoksevaa rasvaa
  • ¼-½ tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kevytkermaa
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Sienipiirakat leivotaan helposti näin:

Sienipiirakat syntyvät käden käänteessä kaupan pakastealtaan valmistaikinasta silloin, kun aika on kortilla.

1. Mittaa voi, parmesaani ja jauhot monitoimikoneeseen. Pyöräytä muruiseksi seokseksi ja lisää vesi. Pyöräytä taikina palloksi. Painele pieniin vuokiin, muffinipellille tai piirakkavuokaan. Anna jäähtyä jääkaapissa.

2. Huuhdo sienet, valuta ja repäise kahtia. Kaada sienet kuivaan pannuun ja kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon rasva ja silputut sipulit. Kuullota hetki ja anna jäähtyä.

3. Sekoita kananmunat, kerma juustoraaste ja mausteet. Lisää joukkoon sienet ja sipulit. Lusikoi täyte vuokiin ja paista sienipiirakoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kokeile myös muita suolaisia piirakoita: Lohipiirakka Kinkkupiirakka Pekoni-taatelipiirakka Ruoka.fi: Poropiirakat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienipiirakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.