Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sieniruukku

Lämmin sieniruukku on herkullinen muisto syksyn sieniretkistä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sieniruukku

  • 400 g herkkusieniä, portobellosieniä, herkkutatteja tai muita metsäsieniä
  • 1 kpl sipuli (pieni)
  • voita
  • (1 rkl vehnäjauhoja)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rasia (120 g) smetanaa
  • 1-1,5 dl emmentaljuustoraastetta
  • valko- ja maustepippuria

pinnalle:

  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Sieniruukku tehdään näin:

Sieniruukku hetkessä valmis, se vaatii hieman pilkkomista ja sekoittamista, mutta sen jälkeen ruoka valmistuu lähes itsestään uunissa.

  1. Viipaloi sienet tulitikkumaisiksi julienne-suikaleiksi. Laita sienet siivilään ja kaada kiehuvaa vettä niiden päälle. Valuta. Kaada sienet kuumaan pannuun ja kuumenna välillä sekoittaen, kunnes neste haihtuu. Siirrä sienet sivuun.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se voissa pannulla. Lisää sipulin joukkoon kerma. Sekoita vehnäjauhot smetanan joukkoon ja lisää smetana-jauhoseos pannulle. Lisää sitten sivussa olleet sienet ja runsas puolet juustoraasteesta. Sekoita ja anna hautua mielellään noin puoli tuntia. Mausta valko- ja maustepippurilla.
  3. Jaa sienimuhennos uuninkestäviin pieniin annoskulhoihin tai erityisiin varrellisiin julienne-pannuihin ja jätä vähän kuohumisvaraa.
  4. Ripottele loput juustoraasteesta päälle. Kuorruta ruukkuja 225-asteisessa uunissa, kunnes  niiden pinta on kauniin ruskea. Jos on tarpeen, käytä lopuksi vain uunin ylälämpöä.

Katso myös: Siitakesienet sopivat moneen ruokaan – sieniohjeita keittojen, vokkien ja patojen ystäville

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sieni-perunasoselaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sieniruukku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.