Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Sieniruukku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g herkkusieniä, portobellosieniä, herkkutatteja tai muita metsäsieniä
1 sipuli (pieni)
voita
(1 rkl vehnäjauhoja)
2 dl kuohukermaa
1 rasia (120 g) smetanaa
1-1,5 dl emmentaljuustoraastetta
valko- ja maustepippuria

pinnalle:

1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Viipaloi sienet tulitikkumaisiksi julienne-suikaleiksi. Laita sienet siivilään ja kaada kiehuvaa vettä niiden päälle. Valuta. Kaada sienet kuumaan pannuun ja kuumenna välillä sekoittaen, kunnes neste haihtuu. Siirrä sienet sivuun.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota voissa. Lisää kerma. Sekoita vehnäjauhot smetanan joukkoon ja lisää smetana. Lisää sienet ja runsas puolet juustoraasteesta. Sekoita ja anna hautua mielellään noin puoli tuntia. Mausta valko- ja maustepippurilla.
  3. Jaa sienimuhennos uuninkestäviin pieniin annoskulhoihin tai erityisiin varrellisiin julienne-pannuihin ja jätä vähän kuohumisvaraa.
  4. Ripottele loput juustoraasteesta päälle. Kuorruta 225-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea. Jos on tarpeen, käytä lopuksi vain ylälämpöä.
  • 4 annosta

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sieniruukku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X