Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienitäytteiset possukääröt ja puolukkakastike

Sienitäytteiset possukääröt ja puolukkastike ovat mainiota ruokaa myös juhlaan. Syksyiset raaka-aineet, sienet, juurekset ja kirpakat marjat sopivat possun kanssa samalle lautaselle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Sienitäytteiset possukääryleet

  • 6 porsaan ulkofileeleikettä
  • suolaa
  • valkopippuria

täyte:

  • 1-3 punasipulia
  • noin ½ l tuoreena käytettäviä sieniä
  • tilkka rypsiöljyä
  • tilkka soijakastiketta
  • 1 tl tuoretta timjamia
  • 200 g herkkusieni- tai kantarellituorejuustoa

pinnalle:

  • rypsiöljyä

puolukkakastike:

  • 250 g puolukoita
  • tilkka vettä
  • 2 dl ruokosokeria
  • kanelitanko
  • muutama mausteneilikka
  • 2 tl kardemummaa

kastike:

  • paistoliemi
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl Maizena-kastikesuurustetta

Valmistusohje

Sienitäytteiset possukääröt ja puolukkakastike valmistuvat näin.

Sienitäytteiset possukääröt

  1. Nuiji porsaanleikkeet ohuehkoiksi tylpällä lihanuijalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Vuoraa laakea uunivuoka leivinpaperilla.
  2. Paista sienet ja silputut sipulit. Lisää joukkoon tuorejuusto ja lusikoi täyte leikkeille. Kääri
  3. rullaksi ja nostele vuokaan. Valuta kääryleiden pintaan öljyä. Kypsennä 175-asteisessa uunissatunnin ajan.
  4. Valuta paistoliemi kasariin, lisää vettä, kiehauta ja lisää suuruste.Tarjoa papujen, piparjuurijuuresten ja puolukkakastikkeen kanssa.

Puolukkakastike

  1. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä kastiketta hiljalleen noin 15 minuuttia.
  2. Kaada puolukkakastike siivilään ja puserra siivilän läpi soseeksi.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mehukas possu x 7


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienitäytteiset possukääröt ja puolukkakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.