Sienitäytteiset possukääröt ja puolukkakastike
Sienitäytteiset possukääröt ja puolukkastike ovat mainiota ruokaa myös juhlaan. Syksyiset raaka-aineet, sienet, juurekset ja kirpakat marjat sopivat possun kanssa samalle lautaselle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Sienitäytteiset possukääryleet
- 6 porsaan ulkofileeleikettä
- suolaa
- valkopippuria
täyte:
- 1-3 punasipulia
- noin ½ l tuoreena käytettäviä sieniä
- tilkka rypsiöljyä
- tilkka soijakastiketta
- 1 tl tuoretta timjamia
- 200 g herkkusieni- tai kantarellituorejuustoa
pinnalle:
- rypsiöljyä
puolukkakastike:
- 250 g puolukoita
- tilkka vettä
- 2 dl ruokosokeria
- kanelitanko
- muutama mausteneilikka
- 2 tl kardemummaa
kastike:
- paistoliemi
- 1 dl vettä
- 1 rkl Maizena-kastikesuurustetta
Valmistusohje
Sienitäytteiset possukääröt ja puolukkakastike valmistuvat näin.
Sienitäytteiset possukääröt
- Nuiji porsaanleikkeet ohuehkoiksi tylpällä lihanuijalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Vuoraa laakea uunivuoka leivinpaperilla.
- Paista sienet ja silputut sipulit. Lisää joukkoon tuorejuusto ja lusikoi täyte leikkeille. Kääri
- rullaksi ja nostele vuokaan. Valuta kääryleiden pintaan öljyä. Kypsennä 175-asteisessa uunissatunnin ajan.
- Valuta paistoliemi kasariin, lisää vettä, kiehauta ja lisää suuruste.Tarjoa papujen, piparjuurijuuresten ja puolukkakastikkeen kanssa.
Puolukkakastike
- Mittaa ainekset kattilaan. Keitä kastiketta hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Kaada puolukkakastike siivilään ja puserra siivilän läpi soseeksi.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mehukas possu x 7
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienitäytteiset possukääröt ja puolukkakastike