Reseptit

Siikaa ja tillipestoperunoita

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 10-15 keitettyä perunaa

Tillipesto

  • 4 dl katkottua tilliä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 50 g pinjansiemeniä tai ajuhettua mantelia
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 50 g parmesaanijuustoraastetta
  • 1.5 dl öljyä

Grillattu siika

  • 1 kg siikafileitä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 2 rkl öljyä tai voisulaa
  • limettiä

Valmistusohje

Siikaa ja tillipestoperunoita

1. Viipaloi jäähtyneet perunat.

2. Mittaa tillipeston ainekset tehosekoittajaan ja pyöräytä tahnaksi. Lado perunaviipaleet pinoiksi
tarjoiluastiaan. Sipaise kerrosten väliin tillipestoa.

3. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. Sipaise pintaan rasvaa ja leikkaa kalafileet viipaleiksi. Lado viipaleet voideltuun uunivuokaan ja kypsennä uunin grillivastuksen alla 5-10 minuuttia. Nosta kalapalat perunatornien päälle. Tarjoa kuumana tai kylmänä. Korista vati limettitai sitruunalohkoilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siikaa ja tillipestoperunoita

Sinun täytyy kommentoidaksesi.