
Siikaceviche
Siikaceviche tuo joulun kalapöytään vaihtelua. Limetillä maustettu siika tuo raikkaan maun joulukaloihin. Siika on pehmeälihainen, lievästi rasvainen ja maukas kala, josta tulee miedosti marinoituna herkullisia alkupaloja.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
Siikaceviche
- 250 g siikafileetä
- 200 g lohta
- (jättikatkaravunpyrstöjä)
marinadi:
- 1 punainen chilipalko tai
- 1 tl sweet chili -kastiketta
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl hyvää oliiviöljyä
- 2 limetin mehu ja raasttetu kuori
- 1 tl suolaa ja sokeria
- rouhittua mustapippuria
salaatti:
- 1 avokado
- pala kurkkua
- 1 iso, kiinteä tomaatti
- 1 verigreippi tai
- pala verkkomelonia
- 2 kevätsipulinvartta
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Siikaceviche valmistuu näin helposti.
1. Valmista marinadi. Halkaise chili ja poista siemenet. Silppua sekä chili että valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset. Kuutioi kalat marinadiin ja anna välillä sekoitellen maustua jääkaapissa noin 20 minuuttia.
2. Kuutioi salaatin ainekset ja sekoita kalat marinadeineen salaattiin. Tarjoa siikaceviche kylmänä alkupalana muiden kalaherkkujen kanssa tai vihersalaatin ja tortillojen kanssa vaikkapa vappuna tai uudenvuoden aattona.
Katso myös: Joulukalat – parhaat ohjeet kalapöytään
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vietä herkullinen TexMex-ilta: näin teet tortillat, salsat ja boolin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Siikaceviche