Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Siikaröra

Siikaröra valmistuu alle puolessa tunnissa ja maistuu yhdessä perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa. Graavisiiasta sekoitettu siikaröra on jouluherkku ruotsinkieliseltä rannikolta

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Siikaröra:

  • 400 g graavisuolattua siikaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 2 rkl silputtua tilliä
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia tai punasipulia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • valkopippuria
  • 200 g siian mätiä

Valmistusohje

Siikaröra tehdään näin helposti:

Siikaröra syntyy nopeasti, kun se tehdään valmiiksi graavatusta siiasta ja siian mädistä.

  1. Ota siianmäti ajoissa sulamaan ja sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Silppua viipaloitu graavisiika pieniksi paloiksi. Silppua kananmunat haarukalla lautasella.
  3. Sekoita kaikki ainekset ja tarjoa alkupalana kalapöydässä perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa. Siikaröra säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.
siikaröra
Graavisiiasta, kananmunista ja mädistä sekoitat ranskankerman kanssa hetkessä herkullisen tahnan saaristolaisleivän kera syötäväksi. Kuva: Ari Heinonen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Siikaröra

Pirjoaino

Pitääkö olla 200dl sian mätiä!

Kotiliesi toimitus

Hei, siian määrä korjattu ohjeeseen. Sen pitäisi olla 200 g. (ei 200 dl). Pahoittelemme painovirhettä.

Vastaa käyttäjälle PirjoainoPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.