
Siirappiset inkiväärikakut
Nekkuisen rapeat pikkuleivät hurmaavat joulun kahvipöydässä. Sitruunainen tuoksu ja inkiväärinen maku lumoavat ensipuraisusta alkaen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Siirappiset inkiväärikakut
- 125 g voita
- 250 g sokeria
- ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 ¼ dl siirappia
- 1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
- 7 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl inkivääriä
- 1 rkl soodaa
Valmistusohje
Siirappiset inkiväärikakut leivotaan näin:
- Kuumenna uuni 125 asteeseen. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita sokeri, sitruunamehu ja raastettu kuori sekä siirappi. Vaahdota kerma. Sekoita jauhot, inkivääri ja sooda keskenään. Yhdistä kaikki ainekset.
- Pyöritä taikinasta pieniä pallukoita (n. 3 cm). Aseta ne pellille riittävän etäälle toisistaan, sillä kakut leviävät kypsyessään ohuiksi kiekoiksi. Paista uunin keskitasolla 125 asteessa 30 minuuttia.
- Jäähdytä tasaisella alustalla ja säilytä tiiviissä astiassa, muuten siirappiset inkiväärikakut pehmenevät.
Reseptin laatija: Elina Vainio, Pori
Herkullisia piparkakkuohjeita: Keliaakikon piparkakut Valkoiset piparkakut Pulleat piparit Ruoka.fi: Pehmeät piparkakut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Siirappiset inkiväärikakut