Reseptit

Silakkakääryleet sinappikastikkeessa

Ainekset

  • 500 g vastasuolattuja tai tuoreita silakoita
  • 1 nippu tilliä

Kastike

  • 3 rkl viinietikkaa
  • ½ rkl sinappia
  • 2 rkl silputtua tilliä
  • 2 rkl silputtua persiljaa
  • (2 tl suolaa, jos on käytetty tuoreita silakoita)
  • jauhettua valkopippuria
  • inkivääriä
  • sokeria

Valmistusohje

Silakkakääryleet sinappikastikkeessa

Silakat perataan, huuhdotaan ja selkäranka sekä evät poistetaan. Kalat valutetaan ja leikataan saksilla pitkittäin kahtia. Suikaleet kierretään rullalle pyrstöstä alkaen nahkapuoli sisäänpäin. Sopivan astian pohja peitetään silputulla tillillä ja rullat ladotaan sen päälle pystyasentoon. Kastike sekoitetaan ja kaadetaan kalojen päälle. Astia saa olla kylmässä vähintään 12 tuntia. Tarjolle tuotaessa pistetään pieni tillinoksa jokaiseen rullaan.

Kotiliesi 19/1954


Kommentoi

Kommentoi juttua: Silakkakääryleet sinappikastikkeessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.