Silakkakääryleet sinappikastikkeessa
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 500 g vastasuolattuja tai tuoreita silakoita
- 1 nippu tilliä
Kastike
- 3 rkl viinietikkaa
- ½ rkl sinappia
- 2 rkl silputtua tilliä
- 2 rkl silputtua persiljaa
- (2 tl suolaa, jos on käytetty tuoreita silakoita)
- jauhettua valkopippuria
- inkivääriä
- sokeria
Valmistusohje
Silakat perataan, huuhdotaan ja selkäranka sekä evät poistetaan. Kalat valutetaan ja leikataan saksilla pitkittäin kahtia. Suikaleet kierretään rullalle pyrstöstä alkaen nahkapuoli sisäänpäin. Sopivan astian pohja peitetään silputulla tillillä ja rullat ladotaan sen päälle pystyasentoon. Kastike sekoitetaan ja kaadetaan kalojen päälle. Astia saa olla kylmässä vähintään 12 tuntia. Tarjolle tuotaessa pistetään pieni tillinoksa jokaiseen rullaan.
Kotiliesi 19/1954
Kommentoi
Kommentoi juttua: Silakkakääryleet sinappikastikkeessa