Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Silakkalaatikko

Silakkalaatikko on kotiruokaa parhaimmillaan. Silakka on uusmaalaisten perinnekala. Etenkin vanhemman väen mielestä paras kotiruoka on perinteinen suolasilakasta, perunoista ja sipuleista munamaidossa muhitettu silakkalaatikko.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Silakkalaatikko

  • 400 g silakkafileitä
  • 2 rkl karkeaa suolaa
  • vettä
  • 1 ½ kg perunoita
  • 100 g sipulia
  • 10 10 kokonaista maustepippuria
  • ½ tl suolaa

munamaito

  • 4 munaa
  • 5 dl maitoa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria

pinnalle

  • 2-3 rkl voita

Valmistusohje

Silakkalaatikko valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita karkea suola ja vesi. Liota silakkafileitä suolavedessä tunnin ajan.
  2. Kuori perunat ja sipuli. Voitele laakea uunivuoka. Viipaloi kerros sipuleita ja perunoita vuokaan. Ripota päälle vähän suolaa ja valkopippuria. Asettele silakkafileet vuokaan ja peitä sipuli- ja perunaviipaleilla. Asettele pinnalle rasvanokareita tai kevyesti suolattuja siankylkiviipaleita.
  3. Kypsennä laatikko 150-asteisessa uunissa. Aikaa kuluu noin puolitoista tuntia.

Vinkki: Tarjoa silakkalaatikko perinteisesti etikkapunajuurien kanssa.

Lue myös: Silakkaruokia perinteisellä ja modernilla otteella

Lue myös Anna.fi: Silakka ja muikku maailman malliin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Silakkalaatikko

Anne

Oivallinen resepti! Vahva suositus😊

Tarkka

Reseptistä puuttuu maininta, milloin munamaito kaadetaan vuokaan: kun viimeiset perunat on ladottu ja ennen kuin voinokareet laitetaan päälle.

Vastaa käyttäjälle AnnePeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.