Reseptit
alle 30 min
6
Kiitos

Silakkaleipä

Onko mitään parempaa, kuin rapeaksi voissa paistettu silakkapihvi? No, ehkä silakkapihvivoileipä. Viimeistele annos ranskankermalla ja yrteillä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kastike:

1 1/2 dl ranskankermaa
1 rkl dijoninsinappia
1/2 rkl kotimaista mietoa sinappia
1 rkl tilliä, hienonnettuna ja muutama ylimääräinen haituva viimeistelyyn

Lisäksi:

12 silakkafileetä
suolaa
ripaus valkopippuria
voita paistamiseen
6 täysrukiista vuokaleipäviipaletta

Valmistusohje

1. Sekoita puolitoista desilitraa ranskankermaa, yksi ruokalusikallinen dijoninsinappia, puoli ruokalusikallista kotimaista mietoa sinappia ja yksi ruokalusikallinen tilliä keskenään ja siirrä kylmään odottelemaan.

2. Kuivaa 12 silakkafileetä talouspaperilla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

3. Kuumenna paistinpannu ja lisää voi. Anna voin vähän ruskistua ja lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin kuumaan voihin. Paista kauniin ruskeaksi. Käännä ja paista lihapuoli.

4. Paahda kuusi täysrukiista vuokaleipäviipaletta ja anna jäähtyä. Sivele pinnalle kastiketta ja kokoa silakat sekä kastiketta leivän päälle. Koristele tillillä.

Ohje: Mikko Takala ja Sami Rekola: Voileipä (Readme)

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/19.

Katso myös: Silakkaruokia perinteisellä ja modernilla otteella

Keskustelu

Kommentoi juttua: Silakkaleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X