Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perinteiset silakkapihvit

Perinteiset silakkapihvit pyöritellään ruisjauhoissa ja paistetaan pannulla runsaassa voissa. Uutta makua klassikkokotiruokaan saat ripottelemalla tillin sijaan fileiden väliin ruohosipulia, juustoraastetta tai sinihomejuustoa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Silakkapihvit:

  • 500 g silakkafileitä
  • ripaus suolaa ja valkopippiria
  • reilusti silputtua tilliä

leivitys:

  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

paistamiseen:

  • voita tai muuta rasvaa

Valmistusohje

Rapeat silakkapihvit paistetaan näin:

1. Lado fileet leivinpaperilla suojatulle leikkuulaudalle. Mausta suolalla ja valkopippurijauheella, ripota päälle runsaasti silputtua tilliä. Aseta päällekkäin kaksi samankokoista fileetä.

2. Mittaa jauhot reilun kokoiselle lautaselle. Lisää suolaa ja pippuria. Sekoita mausteet jauhoihin. Pyöräytä pihvit jauhoseoksessa ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin. Tarjoa ruohosipulilla tai paistetuilla sienillä maustetun perunasoseen kera.

Vinkki: Ripottele tillin sijaan fileiden väliin ruohosipulia, juustoraastetta tai sinihomejuustoa. Uuden maun saat myös maustetulla tuorejuustolla tai pestolla.

Katso myös: Mehevät silakkarullat ja silakkalaatikko munamaidolla

Katso myös Anna.fi: Välimeren silakkavuoka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perinteiset silakkapihvit

jari

VOI ei ole maidoton! pitää käyttää muuta rasvaa!

Voi on aina voita

En nähnyt näitä silakkapihvejä maidottomiksi väitettävänkään! Ainahan nämä oikeassa voissa perinteisesti paistetaan. Minä laitan ensin pannulle hiukan oliiviöljyä ja sitten voita!

Öljymies

Oliiviöljy ei oikein taivu paistamiseen, mielestäni.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.