Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Silakkavuoka Välimeren tapaan

Ainekset

  • puolikas pussillinen muusijauhetta
  • 2 dl vettä
  • 1 dl maitoa tai
  • tai ruokakermaa
  • 1 tl margariinia
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 pieni tomaatti
  • puolikas sipuli
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 0.5 basilikanlehtiä silputtuna
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl juustoraastetta
  • 5 silakkafileetä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

 

1 annos

1. Valmista perunamuusi puolikkaasta pussista perunasosejauhetta. Kuumenna vesi ja maito kiehuvaksi, lisää muusijauhe, margariini ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Levitä muusi voidellun uunivuoan pohjalle. 2. Pilko tomaatti pieneksi kuutioksi, hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua basilikan lehdet. Sekoita kasvikset keskenään ja lisää seokseen oliiviöljy sekä juustoraaste. 3. Levitä silakkafileet perunamuusin päälle hieman lomittain. Nostele tomaattiseosta silakoiden päälle. 4. Paista vuokaa uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Silakkavuoka Välimeren tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.