Reseptit

Silakoiden raakakypsytys

Ainekset

  • 1 kg silakkafileitä tai noin 1,2 kg silakoita
  • 3 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 1 l vettä

Valmistusohje

Silakoiden raakakypsytys

Silakoiden raakakypsytys on helppo tehdä kotona. Silakat valmistuvat jääkaapissa muutamssa tunnissa tai yön yli. Kilosta saat valmistettua 3 erilaista maustesilakkaa.

1. Perkaa silakat fileiksi. Puolita fileet saksilla. Kilosta saat valmistettua 3 erilaista maustesilakkaa. Anna osa lahjaksi.

2. Sekoita etikka, suola ja vesi. Liota silakkafileitä liemessä, jääkaapissa neljä tuntia tai yön yli. Siivilöi raakakypsyneet kalat liemestä ja siirrä mausteliemeen.

3. Raakakypsytetyt silakat voi tarjota kirkkaassa tai kermaisessa kastikkeessa. Mausteeksi sopivat muun muassa sitruuna, tomaattikastike sekä piparjuuri.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Silakoiden raakakypsytys

Sinun täytyy kommentoidaksesi.