Reseptit
alle 30 min
8

Silliä mätikastikkeella

Talven juhla-aterialla sillin kruunaa herkullinen, ranskankermasta ja majoneesista tehty mätikastike.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 kevytsuolattua sillifileetä

Mätikastike:

1 prk (100 g) kirjolohen mätiä
150 g ranskankermaa
1 dl majoneesia
1 1/2 rkl chilikastiketta
1 pieni punasipuli hienonnettuna

Lisäksi:

tillin oksia
punasipulirenkaita ohueksi viipaloituna

Valmistusohje

1. Nosta mäti sulamaan jääkaappiin tarjoilua edeltävänä iltana. Nosta se valumaan siivilään kaksi tuntia ennen tarjoamista. Huuhtele ja valuta sillifileet. Nosta kokonaisina tarjoilulautasille tai viipaloi valmiiksi.

2. Sekoita kulhossa ranskankerma, majoneesi, chilikastike ja hienonnettu punasipuli. Sekoita joukkoon puolet valuneesta mädistä.

3. Valuta kastike sillien päälle ja koristele lopulla mädillä, tillinoksilla ja ohueksi leikatun punasipulin renkailla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/17.

Myös nämä alkupalat maistuvat joulupöydässä:

Mätimalja

Mätimalja

sillikulhot ja puolukkakastike

Sillikulhot ja puolukkakastike

lasimestarin silli

Lasimestarin silli 

Ruoka.fi: Sillijäädyke

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Silliä mätikastikkeella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X