Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Silli mätikastikkeessa

Talven juhla-aterialla sillin kruunaa herkullinen, ranskankermasta ja majoneesista tehty mätikastike.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Silli mätikastikkeessa

  • 2 kevytsuolattua sillifileetä

Mätikastike

  • 100 g kirjolohen mätiä
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 ½ rkl chilikastiketta
  • 1 punasipuli hienonnettuna

Lisäksi

  • tillin oksia
  • punasipulirenkaita ohueksi viipaloituna

Valmistusohje

Silli mätikastikkeessa tehdään helposti näin:

1. Nosta mäti sulamaan jääkaappiin tarjoilua edeltävänä iltana. Nosta se valumaan siivilään kaksi tuntia ennen tarjoamista. Huuhtele ja valuta sillifileet. Nosta kokonaisina tarjoilulautasille tai viipaloi valmiiksi.

2. Sekoita kulhossa ranskankerma, majoneesi, chilikastike ja hienonnettu punasipuli. Sekoita joukkoon puolet valuneesta mädistä.

3. Valuta kastike sillien päälle ja koristele lopulla mädillä, tillinoksilla ja ohueksi leikatun punasipulin renkailla. Tarjoa silli mätikastikkeessa esimerkiksi joulun kalapöydässä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/2017.

Myös nämä alkupalat maistuvat joulupöydässä:

Mätimalja

Mätimalja

sillikulhot ja puolukkakastike

Sillikulhot ja puolukkakastike

lasimestarin silli

Lasimestarin silli 

Ruoka.fi: Sillijäädyke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Silli mätikastikkeessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.