Reseptit

Silliperunat

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 500 g puikulaperunoita
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 munankeltuaista
  • 0.5 tl hienokiteistä merisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

  • voita

Lisäksi:

  • 1 prk (275 / 120 g) maustettua sipulisilliä
  • 120 g smetanaa
  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

Silliperunat

1. Kuori perunat ja keitä niitä 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolella ja anna jäähtyä.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä kevyesti. Raasta perunat karkeaksi raasteeksi

3. Sekoita kulhossa perunaraaste, sipuli, keltuaiset ja mausteet. Pyörittele käsien välissä pieniä palloja ja painele litteähköiksi. Paista voissa pannulla kauniin kullanruskeiksi. Anna jäähtyä.

4. Nosta perunalettujen päälle sillipala, nokare smetanaa ja hienonnettua ruohosipulia. Tarjoile alkupalaksi.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Silliperunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.