Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sima

Itse tehty sima on vapun kuningasjuoma. Sen valmistaminen on helppoa, kunhan vain ajoitat siman teon oikein. Sima valmistuu viileässä lämpötilassa noin viikossa, huoneenlämmössä muutamassa päivässä. Simaan tarvitaan vettä, sokeria, hiivaa, sitruunoita ja rusinoita. Jos käytät fariinisokeria ja siirappia, tulee simasta tummempaa. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
45  annosta

Ainekset

Sima

  • 500 g sokeria
  • 500 g fariinisokeria
  • ½ dl siirappia
  • 2-3 sitruunaa
  • 8 l vettä
  • 1/3 tl tuorehiivaa

Lisäksi pulloihin

  • rusinoita
  • sokeria

Valmistusohje

Sima valmistuu helposti näin:

  1. Mittaa sokerit ja siirappi ämpäriin, isoon kattilaan tai muuhun sopivaan astiaan.
  2. Pese sitruunat ja kuori keltaista kuorta joukkoon tai lisää vain kuoritut, viipaloidut sitruunat. Oman makunsa antavat humalan kukinnot tai inkivääriviipaleet.
  3. Kiehauta osa vedestä, kaada ainesten päälle ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää loput vedestä kylmänä. Lisää kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva pieneen vesitilkkaan liuotettuna. Sima saa käydä huoneenlämmössä 12-24 tuntia.
  4. Jaa juoma puhtaisiin pulloihin vajaa teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Siivilöi juoma pulloihin.
  5. Sulje pullot ja säilytä jääkaapissa tai viileässä kellarissa. Sima on valmista riittävän viileässä säilytettynä viikon kuluttua ja parhaimmillaan kahden viikon kuluttua.
  6. Tarjoa kylmänä kesäjuomana. Simaa kannattaa tehdä pitkin kevättä ja kesää, jos vain on riittävän kylmät säilytystilat.

Vinkki: Jos käytät fariinisokeria ja siirappia, tulee simasta tummempaa. Säilytä sima viileässä ja käytä viikon kuluessa. Siman kanssa maistuvat munkit, donitsit ja tippaleivät.

Lue myös Anna.fi: Kattausideoita vapuksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sima

Sinun täytyy kommentoidaksesi.