Reseptit
30-60 min
4

Simpukoita beurre blanc

Ylellinen kastike kalaruoille syntyy voista, kermasta, valkoviinistä ja simpukkaliemestä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
1 pieni fenkoli
2 oksaa timjamia
100 g voita
1 prk simpukkalientä tai äyriäislientä
3 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
1/2-1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja hienonna. Pese fenkoli ja leikkaa suikaleiksi.

2. Kuullota kattilassa voissa valkosipulia, salottisipulia, fenkolia ja timjamioksia niin, että sipulit pehmenevät, älä ruskista.

3. Lisää valkoviini ja keitä hetki. Lisää simpukkaliemi ja keitä 20 minuuttia.

4. Siivilöi kastike ja laita takaisin puhtaaseen kattilaan. Lisää kerma, mausta suolalla ja keitä hetki.

Tarjoa beurre blanc esimerkiksi paistetun turskan seläkkeen ja perunapyreen kera.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/18.

Maista myös näitä kastikkeista:

Paistettu kampasimpukka Ravigot-kastikeessa

Kampasimpukoita Ravigote-kastikkeessa

parsaa ja tyrnivoikastiketta

Tyrnivoikastike

Chimichurri_kastike

Argentiinalainen Chimichurri-kastike

Ruoka.fi: Voi-valkoviinikastike eli beurre blanc

Keskustelu

Kommentoi juttua: Simpukoita beurre blanc

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X