Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sinappikurkkurelissi

Sinappikurkkurelissi maistuu lisukkeena tai hodarien ja hampurilaisten täytteenä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Sinappikurkkurelissi

  • 1 kpl kokonainen kurkku
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpö keltainen paprika
  • 0.5 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 tl suolaa

Suurus:

  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl sinappijauhetta
  • 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 2 rkl vettä

Valmistusohje

Sinappikurkkurelissi valmistuu näin helposti:

Sinappikurkkurelissi  säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

1. Kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa pieniksi paloiksi.

2. Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja kasvikset. Keitä aineksia miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

3. Sekoita kurkuma, sinappijauhe ja maissitärkkelysjauho veteen. Lisää seos kiehuvaan liemeen. Anna kiehua muutama minuutti. Nosta relissi kuumaan purkkiin ja anna jäähtyä.

4. Tarjoa relissi esimeriksi tuhtien nakkihodarien täytteenä.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mausteiset kurkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sinappikurkkurelissi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.