Reseptit
alle 30 min
8

Sinappikurkkurelissi

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kokonainen kurkku
1 sipuli
1 keltainen paprika
0.5 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa

Suurus:

1 tl kurkumaa
2 tl sinappijauhetta
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 rkl vettä

Valmistusohje

Sinappikurkkurelissi maistuu lisukkeena tai hodarien ja hampurilaisten täytteenä. Omatekoinen sinappikurkkurelissi säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

1. Kuutioi kurkku. Kuori ja
hienonna sipuli. Halkaise paprika,
poista kanta ja siemenet.
Leikkaa pieniksi paloiksi.

2. Mittaa kattilaan vesi, etikka,
sokeri, suola ja kasvikset. Keitä
aineksia miedolla lämmöllä
10 minuuttia.

3. Sekoita kurkuma, sinappijauhe
ja maissitärkkelysjauho veteen.
Lisää seos kiehuvaan liemeen.
Anna kiehua muutama minuutti.
Nosta relissi kuumaan purkkiin ja
anna jäähtyä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sinappikurkkurelissi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X