Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sinappinen peruna-nakkisalaatti

Kylmä nakkisalaatti on kaikessa yksinkertaisuudessaan mahtavan retro talkooruoka. Se sopii täydellisesti tarjottavaksi myös muihin kesäjuhliin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Salaattiin:

  • 1 ½ kg pienen pieniä varhaisperunoita
  • 1 nippu kevätsipulia varsineen
  • 300 g krakovannakkeja tai muita laadukkaita maistuvia nakkeja

Sinappikastike:

  • 200 g kermaviiliä (tai puolet majoneesia ja kermaviiliä)
  • 3 rkl dijonintäysjyväsinappia
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Keitä 1 1/2 kg pienen pieniä varhaisperunoita edellisenä päivänä kypsiksi. Kuutioi tai puolita ne. Leikkaa 300 g krakovannakkeja tai muita laadukkaita maistuvia nakkeja paloiksi ja paista rapeiksi. Hienonna 3 vartta kevätsipulia. Yhdistä ainekset.

2. Tee kastike: Sekoita 200 g kermaviiliä (tai puolet majoneesia ja kermaviiliä), 3 rkl dijonintäysjyväsinappia, 2 rkl omenaviinietikkaa, 1 rkl hunajaa ja 1 tl suolaa. Lisää kastike salaatin joukkoon ja sekoita.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 4/19.

Lue myös: Perunasalaatti uusista perunoista


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sinappinen peruna-nakkisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.