Reseptit
10
Kiitos

Sinappinen peruna-nakkisalaatti

Kylmä nakkisalaatti on kaikessa yksinkertaisuudessaan mahtavan retro talkooruoka. Se sopii täydellisesti tarjottavaksi myös muihin kesäjuhliin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Salaattiin:

1 1/2 kg pienen pieniä varhaisperunoita
1 nippu kevätsipulia varsineen
300 g krakovannakkeja tai muita laadukkaita maistuvia nakkeja

Sinappikastike:

200 g kermaviiliä (tai puolet majoneesia ja kermaviiliä)
3 rkl dijonintäysjyväsinappia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Keitä 1 1/2 kg pienen pieniä varhaisperunoita edellisenä päivänä kypsiksi. Kuutioi tai puolita ne. Leikkaa 300 g krakovannakkeja tai muita laadukkaita maistuvia nakkeja paloiksi ja paista rapeiksi. Hienonna 3 vartta kevätsipulia. Yhdistä ainekset.

2. Tee kastike: Sekoita 200 g kermaviiliä (tai puolet majoneesia ja kermaviiliä), 3 rkl dijonintäysjyväsinappia, 2 rkl omenaviinietikkaa, 1 rkl hunajaa ja 1 tl suolaa. Lisää kastike salaatin joukkoon ja sekoita.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 4/19.

Lue myös: Perunasalaatti uusista perunoista

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sinappinen peruna-nakkisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X