
Sinappiset smetanasilakat
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Etikkaliemi
- 500 g silakkafileitä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 5 dl vettä
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
mausteliemi
- 2 dl kevytsmetanaa (23 %)
- 2 rkl Dijon-sinappia
- luomusitruunan raastettua kuori
- ½ sitruunan mehu
- rouhittua mustapippuria
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 1 nippu ruohosipuolia
Valmistusohje
Sinappiset smetanasilakat raakakypsytetään, jonka jälkeen ne saavat maustua liemessä. Kastikkeen voi sinapin sijaan maustaa vaikka tomaattipyreellä.
1. Leikkaa silakkafileet pitkin päin kahtia. Sekoita etikkaliemen ainekset ja anna kalojen raaka-kypsyä liemessä noin 5 tuntia tai yli yön.
2. Siivilöi kalat liemestä ja poista fileistä nahka vetämällä terävällä veitsellä leveästä päästä kohti pyrstöä.
3. Sekoita mausteliemen ainekset ja anna kalojen maustua seuraavaan päivään. Ruoka säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.
Vinkki! Sinappi, jossa on kokonaisia sinapinsiemeniä antaa kastikkeelle rouheisuutta. Sinapin sijaan kastikkeen voi maustaa wasabi- tai piparjuuritahnalla, tomaattipyreellä tai aasialaisittain inkivääri- ja sitruunaruohotahnalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sinappiset smetanasilakat