Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Sinappisilakat

Sinappisilakoiden makeassa sinappikastikkeessa on jouluinen maku. Tarjoa sinappisilakat keitettyjen perunoiden kanssa joulupöydän alkupalana.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sinappisilakat:

1 kg silakoita
1 dl etikkaa
0.5 l vettä
2 tl suolaa

mausteliemi

1 rkl sinappia
3 rkl sokeria
1/2 rlk suolaa
1/2 tl rouhittua valkopippuria
3 rkl viinietikkaa
1/2 dl vettä
1 dl ruokaöljyä
runsaasti tilliä
2 valkosipulinkynttä
2 suurta sipulia tai punasipulia

Valmistusohje

  1. Perkaa kalat fileiksi. Sekoita etikkaliemen ainekset ja anna silakoiden maustua liemessä noin 4 tuntia. Siivilöi kalat liemestä
  2. Sekoita mausteliemi. Pane kalat lasitölkkiin tai kannelliseen astiaan kerroksittain sipuli- ja valkosipuliviipaleiden kanssa. Kaada liemi päälle ja anna maustua ainakin seuraavaan päviään. Säilytä kylmässä.

Katso myös: Joulun graavikalat saavat makua marjoista, tervasta ja konjakista – 5 helppoa ohjetta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sinappisilakat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X