Sinisimpukat ja pesto
- Gluteeniton
Ainekset
- 1-2 kg tuoreita sinisimpukoita
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 salottisipuli
- 3 dl valkoviiniä
Pestokastike
- 3 ruukkua (noin 70 g) basilikanlehtiä
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 dl raastettua parmesaania
- 2 dl neitsytoliiviöljyä
- sormisuolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
Tee pestokastike. Pane ainekset öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja pyöräytä hienoksi. Lisää öljy vähitellen, aluksi tipoittain. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.
Harjaa simpukat huolellisesti juoksevan veden alla. Nyppäise kuoren välistä näkyvät rihmat pois. Tarkista, että kaikki simpukat ovat eläviä. Elävä simpukka sulkee kuorensa, kun siihen koputtelee. Heitä avoimeksi jäävät eli kuolleet simpukat pois. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä ja lisää valkoviini. Kiehauta. Kaada simpukat kattilaan ja keitä voimakkaalla tulella kannen alla noin kolme minuuttia. Kypsät simpukat avaavat kuorensa. Valuta simpukat ja lisää simpukoiden joukkoon pestokastiketta. Tarjoa heti maalaisleivän kanssa.
Vinkki! Jos haluat aasialaista vivahdetta ruokaan, korvaa basilika korianterilla.
Lue myös Himahellan juttu Sinisimpukat ja pesto – helppoa pikaruokaa!
Yhteistyössä Electrolux, Keittiömaailma ja Fiskar
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sinisimpukat ja pesto