Sipilän mummin tuore mansikkamehu
Perinteisiä ja hyviä säilöntäohjeita on kertynyt Lahden talouskouluun. Koulun opettajat ovat keränneet talteen vuosikymmenien varrella parhaat ohjeet, joista tämän mansikkamehun Lahden talouskoulun osastonjohtaja Pirkko Sipilä antoi Kotiliedelle.
Ainekset
Tuore mansikkamehu:
- 2.5 kg mansikoita
- 40 g viinihappoa
- 1.3 l Kylmää vettä
- 0,5-1 kg sokeria mehulitralle
Valmistusohje
- Liuota viinihappo (saa apteekista) veteen ja kaada liemi täysin kypsien, puhtaiden mansikoiden päälle. Anna marjojen mehustua kylmässä vuorokauden ajan.
- Kaada marjat siivilävaatteelle ja anna valua sekoittamatta. Mittaa mehu ja lisää kirkkaaseen mehuun sokeri. Pidä mehua vuorokauden kylmässä. Kauniinväriset mansikat voit pakastaa survoksena ja tarjota ohukkaiden, myslin, jogurtin tai puuron kanssa.
- Pullota mehu ja sulje pullot tiiviisti. Säilytä kylmässä. Laimenna mehu sopivaksi juomaksi. Mehuun yhdistettäväksi sopii hyvin sokeroimaton höyrymehu punaherukoista.
Vinkki: Samaa tapaan tuoremehua voi valmistaa puolukoista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sipilän mummin tuore mansikkamehu