Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sipulipiirakka

Sipulipiirakka maistuu syksyllä iltojen viilettyä kuuman glögin kera. Pienet piiraat leivotaan näppärästi muffinivuoassa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Sipulipiirakka, taikina

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Sipulipiirakka, täyte

  • 2 sipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ¼ tl suolaa
  • 150 g voimakasta juustoa (esim. Västerbotten)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • (basilikan lehtiä)

Valmistusohje

Sipulipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Nypi sata grammaa voita, kolme desilitraa vehnäjauhoja ja puoli teeslusikallista suolaa murumaiseksi seokseksi sormin tai käytä monitoimikonetta. Lisää kaksi ruokalusikallista vettä nopeasti sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia

2. Leikkaa kaksi sipulia ohuiksi viipaleiksi ja kuullota se pehmeäksi öljyssä. Lisää pannulle yksi ruokalusikallinen hunajaa ja mausta yhdellä ruokalusikallisella kuivattua timjamia sekä 1/4 teelusikallisella suolaa. Kuumenna hetki.

3. Ota taikinasta palloja ja painele ne muffinipellin koloihin ja reunoille. Lisää kuoppaan 150 grammaa raastettua juustoa ja paistettu sipuli. Sekoita yksi kananmuna ja yksi desilitra kuohukermaa keskenään, mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla teelusikallisella mustapippuria. Lusikoi seos muffinipeltiin täytteiden päälle.

4. Paista piirakoita 200-asteisen uunin keskitasolla 15-18 minuuttia, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea. Irrota piirakat vuoasta hetken jäähtymisen jälkeen veitsen avulla.

5. Lämmitä sipulipiirakka uudelleen ennen tarjoamista. Viimeistele piirakat halutessasi tuoreilla tai öljyssä rapeaksi paistetulla basilikan lehdillä.

Vinkki! Voit tehdä ohjeella yhden ison sipulipiirakan. Taikina riittää hyvin piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Suolainen piirakka juhlapöytään – leivo pellillinen kerralla

Lue myös Anna.fi: Juhlapöydän suolaiset piirakat – peltipiirakka ja muut juhlien parhaat piirakkareseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sipulipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.