Sisilialainen veriappelsiinisalaatti
Tämä veriappelsiinien raikastama salaatti on ihana yhdistelmä suolaista ja makeaa. Kaprikset ja oliivit tuovat tuulahduksen Sisiliasta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Sisilialainen veriappelsiinisalaatti
- 2 punaista paprikaa
- 8 sateenkaariporkkanaa (violetteja, keltaisia ja oransseja porkkanoita)
- 8 veriappelsiinia
- 2-3 rkl isoja kapriksia
- 2 dl mustia oliiveja
- tuoretta basilikaa
Kastike
- 2 veriappelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Veriappelsiinisalaatti valmistuu helposti näin:
1. Leikkaa paprikat kuuteen osaan. Poista siemenet ja kanta. Paahda paprikoita 230 asteessa noin 5–10 minuuttia, kunnes kuori mustuu. Nosta uunista, jäähdytä ja irrota paahtunut kuori sormin. Pilko paprikat pienemmiksi salaattiin sopiviksi paloiksi.
2. Kuori ja pilko porkkanat salaattiin sopiviksi paloiksi. Keitä tai höyrytä ne juuri ja juuri pehmeiksi. Voit myös halutessasi paahtaa porkkanat uunissa.
3. Leikkaa veriappelsiinit kalvottomiksi. Tähän tarvitset esimerkiksi fileerausveitsen, joka taipuu vähän. Leikkaa kuorta niin läheltä hedelmälihaa kuin saat, niin ettei siihen jää yhtään valkoista osaa. Pilko veriappelsiinin hedelmäliha paloiksi.
4. Yhdistä ainekset isossa kulhossa. Sekoita joukkoon kastikkeen ainekset ja sekoita kevyesti. Nostele veriappelsiinisalaatti tarjoiluastiaan. Lisää kaprikset, oliivit ja basilikaa. Voit halutessasi tarjoilla kastikkeen lopun pienestä kulhosta erikseen.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/19.
Vinkki: Kokeile veriappelsiinia myös raikkaaseen punasikuri-appelsiinisalaattiin
Lue myös Anna.fi: Veriappelsiini piristää aamupalaa ja sulostuttaa jälkiruokaa – poimi 4 erilaista ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sisilialainen veriappelsiinisalaatti