Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Sisilialainen vegesalaatti veriappelsiinista

Tämä veriappelsiinien raikastama salaatti on ihana yhdis­telmä suolais­ta ja makeaa. Kaprikset ja oliivit tuovat tuulahduksen Sisiliasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sisilialainen vegesalaatti:

2 punaista paprikaa
8 sateenkaariporkkanaa (violetteja, keltaisia ja oransseja porkkanoita)
8 veriappelsiinia
kourallinen isoja kapriksia
2 dl mustia oliiveja
tuoretta basilikaa

Kastike:

2 veriappelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
2 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Leikkaa paprikat 6 osaan. Poista siemenet ja kanta. Paahda paprikoita 230 asteessa noin 5–10 minuuttia, kunnes kuori mustuu. Nosta uunista, jäähdytä ja irrota paahtunut kuori sormin. Pilko paprikat pienemmiksi salaattiin sopiviksi paloiksi.

2. Kuori ja pilko porkkanat salaattiin sopiviksi paloiksi. Keitä tai höyrytä ne juuri ja juuri pehmeiksi. Voit myös halutessasi paahtaa porkkanat uunissa.

3. Leikkaa veriappelsiinit kalvottomiksi. Tähän tarvitset esimerkiksi fileerausveitsen, joka taipuu vähän. Leikkaa kuorta niin läheltä hedelmälihaa kuin saat, niin ettei siihen jää yhtään valkoista osaa. Pilko veriappelsiinin hedelmäliha paloiksi.

4. Yhdistä ainekset isossa kulhossa. Sekoita joukkoon kastikkeen ainekset ja sekoita kevyesti. Nostele tarjoiluastiaan. Lisää kaprikset, oliivit ja basilikaa. Voit halutessasi tarjoilla kastikkeen lopun pienestä kulhosta erikseen.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/19.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sisilialainen vegesalaatti veriappelsiinista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X