Siskonmakkarakastike
Siskonmakkarakastike on maukas arkiruoka. Sinapilla ja ketsupilla maustettu kermainen kastike valmistuu vartissa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Siskonmakkarakastike
- 500 g siskonmakkaroita
- 1 sipuli
- 2 rkl rypsiöljyä tai voita
- 3 dl kuohukermaa
- 120 g smetanaa
- 2 rkl ketsuppia
- 2 rkl sinappia
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Siskonmakkarakastike valmistuu helposti näin:
1. Pursota 500 grammaa siskonmakkarota ulos kuorestaan suoraan pannulle pieniksi palleroiksi. Hienonna sipuli ja lisää se pannulle öljyn kanssa. Ruskista makkaroita ja sipulia noin viisi minuuttia keskilämmöllä.
2. Lisää 3 desilitraa kuohukermaa, purkki eli 120 grammaa smetanaa, kaksi ruokalusikallista ketsuppia, kaksi ruokalusikallista sinappia ja 1/4 teelusikallinen suolaa. Anna kastikkeen kiehahtaa kuumaksi.
Vinkki! Tarjoa siskonmakkarakastike perunamuusin kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2022.
Lue myös Anna.fi: Nakkikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Siskonmakkarakastike