Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Siskonmakkarakastike

Siskonmakkarakastike on maukas arkiruoka. Sinapilla ja ket­supilla maus­tettu kermainen kastike valmistuu vartissa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Siskonmakkarakastike

  • 500 g siskonmakkaroita
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä tai voita
  • 3 dl kuohukermaa
  • 120 g smetanaa
  • 2 rkl ketsuppia
  • 2 rkl sinappia
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Siskonmakkarakastike valmistuu helposti näin:

1. Pursota 500 grammaa siskonmakkarota ulos kuorestaan suoraan pannulle pie­niksi palleroiksi. Hienonna sipuli ja lisää se pannulle öljyn kanssa. Ruskista makkaroita ja sipulia noin viisi minuuttia keskilämmöllä.

2. Lisää 3 desilitraa kuohukermaa, purkki eli 120 grammaa smetanaa, kaksi ruokalusikallista ketsuppia, kaksi ruokalusikallista sinappia ja 1/4 teelusikallinen suolaa. Anna kastikkeen kiehahtaa kuumaksi.

siskonmakkarakastike

Vinkki! Tarjoa siskonmakkara­kastike perunamuusin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2022.

Lue myös Anna.fi: Nakkikastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siskonmakkarakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.