Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Siskonmakkarapasta

Siskonmakkarapasta tuo arkiruokaan uutta jujua. Helppo tomaattipasta saa makua makkaran lisäksi kapriksista ja oliiveista. Käytä kastikkeeseen viinipullon jämät, ja raasta päälle juuston­ kannikat jää­kaapista. Hyvä hävikki­ruoka siis!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Siskonmakkarapasta

  • 500 g siskonmakkaroita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 2 dl lihalientä (tai punaviiniä)
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 tl tulista savupaprikajauhetta
  • 2 rkl pestoa (tai kuivattua yrttimausteseosta)
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 dl kivettömiä vihreitä oliiveja

Lisäksi

  • 400 g penne- tai fusillipastaa
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

Siskonmakkarapasta tehdään helposti näin:

  1. Keitä 400 grammaa penne- tai fusillipastaa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta yksi desilitra parmesaanijuustoa valmiiksi.
  2. Pullauta 500 grammaa siskonmakkaroita kuorestaan lautaselle pieniksi lihapullan kokoisiksi palleroiksi.
  3. Hienonna yksi sipuli ja kaksi valkosipulinkynttä ja kuullota niitä kahdessa ruokalusikallista oliiviöljyä. Lisää siskonmakkarat ja paista ne ruskeiksi. Lisää pannulle kaksi purkkia tomaattimurskaa, kaksi desilitraa punaviiniä tai lihalientä, yksi teelusikallinen suolaa, 1/4 teelusikallista mustapippuria, yksi teelusikallinen tulista savupaprikajauhetta ja kaksi ruokalusikallista pestoa tai yrttimaustesekoitusta. Anna kastikkeen kiehua noin kymmenen minuuttia.
  4. Lisää kaksi ruokalusikallista kapriksia ja yksi desilitra kivettömiä vihreitä oliiveja.
  5. Tarjoa siskonmakkarapasta heti parmesaanijuuston kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2021. 

Lue myös: 9 nerokasta ideaa siskonmakkaroista: ”Meillä niistä tehdään Mannerheimin lihapullia!”

Lue myös Anna.fi: Siskonmakkarapihvit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siskonmakkarapasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.