Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Sitruskakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja

2 kananmunaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl appelsiinituoremehua
2 tl voita

Kostutus

1-1 1/2 dl appelsiinituoremehua

Täyte

1 prk (noin 180 g) säilykemandariiniviipaleita tai 5 tuoretta klementiiniä
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
5 liivatelehteä
0.5 dl appelsiinituoremehua
2 dl vispikermaa

Kuorrutus

2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl lemon curd -sitruunatahnaa

koristeluun

hedelmiä, esimerkiksi säilykemandariineja, ananaskirsikoita

Valmistusohje

 

Sitruskakku sulattaa makuhermot sekä raikkaalla ja sitruksisella maulla että mehukkaalla koostumuksella. Täytekakkumainen sitruskakku sopii hyvin esimerkiksi talvikauden juhlapöytiä raikastamaan.

1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja kiehauta kasarissa mehu-voiseos. Lisää ainekset munavaahtoon ja kääntele tasaiseksi taikinaksi. Taittele leivinpaperiarkkiin selkeät reunat siten, että paperista muodostuu vuoka. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Sivele paistopaperia kostutetulla liinalla ja poista varoen.

2. Jaa levy viiteen suikaleeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka kelmulla ja nosta kakkulevy vuokaan.

3. Valuta säilykemandariinit. Mausta rahka mandariinipaloilla, sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kasarissa appelsiinimehu ja liota kuumaan liemeen puristetut liivatelehdet. Vaahdota kerma. Lisää liivateseos ohuena nauhana rahkaseokseen samalla sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.

4. Kokoa kakku kostuttamalla kakkupohjaa ensin appelsiinimehulla. Levitä päälle kermaseosta. Jatka kokoamista niin, että päällimmäiseksi jää kakkupohjalevy. Peitä sitruskakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa.

5. Vaahdota ja mausta kerma vaniljasokerilla ja sitruunatahnalla. Koristele sitruskakku kuorrutteella ja hedelmillä.

Ohje: Aila Väänänen, Kiiminki

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruskakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X