Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruuna-aioli

Sitruuna-aioli sopii rapu-kuha-perunasoselaatikon kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Sitruuna-aioli:

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 kananmunankeltuainen
  • 2 dl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunakuorta
  • ½–1 tl suolaa

Valmistusohje

Sitruuna-aioli tehdään näin:

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Laita kulhoon valkosipulit ja keltuaiset. Kaada öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

3. Lisää sitruunamehu ja kuori. Mausta suolalla.

4. Anna maustua kylmässä. Tarjoile aioli rapu-kuha-perunasoselaatikon kanssa.

Lisää reseptejä: Sitruunamajoneesi Sitruunakermakastike Ruoka.fi: Sitruuna-tillikastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruuna-aioli

Satu

Hieman on puutteellinen ohje. Siinä ei kerrota että sitruuna rakastetaan ja raaste lisätään joukkoon. Kuori kokonaisena juuttuu kurkkuun.

Vastaa käyttäjälle SatuPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.