Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunabroileri

Sitruunabroileri valmistetaan nimensä mukaan sitruunoista ja broilerista, mutta mukana on myös yrttejä, paprikaa ja oliiveja. Ruokaisa, mutta silti raikkaan kepeä pataruoka on valmis noin tunnissa. Tämä ohje on peräisin kuuluisalta, ruotsalaiselta ruokatoimittajalta ja keittokirjailijalta Anna Bergenströmiltä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Sitruunabroileri:

  • 1 iso, tuore kananpoika tai 4 broilerin koipireisipalaa
  • 1 sitruuna
  • 10-12 pikkusipulia
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • 2 tl suolaa
  • musta- tai valkopippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 dl vettä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä tai kanalientä ja sitruunalientä
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1 dl vihreitä oliiveja
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

Sitruunabroileri tehdään helposti näin:

  1. Leikkaa pesty sitruuna paksuiksi viipaleiksi. Kuori pienet sipulit ja valkosipulinkynnet. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa paprikat ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi.
  2. Leikkaa broileri annospaloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka, mieluiten savivuoka. Laita lomittain broileripalat, sipulit, sitruunaviipaleet, valkosipulinkynnet ja paprikasuikaleet. Valuta päälle oliiviöljyä, mausta suolalla, pippurilla ja pistä sopiviin väleihin oliivit ja pari laakerinlehteä. Lisää nesteeksi viini tai kanaliemi ja vesi. Ripottele mausteeksi runsaasti timjamia.
  3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia kunnes broileri on läpikypsää. Jos ruoka valmistetaan vain rintafileistä, se kypsyy nopeammin. Reisipalat vaativat pitemmän kypsennysajan.
  4. Tarjoa sitruunabroileri esimerkiksi Hasselbackan perunapaistoksen kanssa.

Lue myös: Kokonainen broileri on helppoa ruokaa – nappaa reseptit myös tähteiden hyödyntämiseen

Lue myös Anna.fi/ruoka: Kolmen sipulin kanapata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunabroileri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.