Reseptit
alle 30 min

Sitruunabroileri

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 iso, tuore kananpoika tai 4 broilerin koipireisipalaa
1 sitruuna
10-12 pikkusipulia
10 valkosipulinkynttä
1 vihreä paprika
2 tl suolaa
musta- tai valkopippuria
3 rkl oliiviöljyä
2 laakerinlehteä
1 dl vettä
2 dl kuivaa valkoviiniä tai kanalientä ja sitruunalientä
1 dl mustia oliiveja
1 dl vihreitä oliiveja
tuoretta timjamia

Valmistusohje

  1. Leikkaa pesty sitruuna paksuiksi viipaleiksi. Kuori pienet sipulit ja valkosipulinkynnet. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa paprikat ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi.
  2. Leikkaa broileri annospaloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka, mieluiten savivuoka. Laita lomittain broileripalat, sipulit, sitruunaviipaleet, valkosipulinkynnet ja paprikasuikaleet. Valuta päälle oliiviöljyä, mausta suolalla, pippurilla ja pistä sopiviin väleihin oliivit ja pari laakerinlehteä. Lisää nesteeksi viini tai kanaliemi ja vesi. Ripottele mausteeksi runsaasti timjamia.
  3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia kunnes broileri on läpikypsää. Jos ruoka valmistetaan vain rintafileistä, se kypsyy nopeammin. Reisipalat vaativat pitemmän kypsennysajan.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunabroileri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X