Sitruunainen mansikkakiisseli
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
kiisseli:
- 2 l vettä
- 3 dl sokeria
- 3 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1.5 dl perunajauhoja
- 3 kananmunan keltuaista
marinoidut mansikat:
- 1 l mansikoita
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 2 limetin raastettu kuori ja mehu
Valmistusohje
- 10 annosta
- valmistusaika 2 tuntia
- Mittaa vesi, sokeri, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä perunajauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Sekoita joukkoon keltuaiset. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
- Kiehauta marinadia varten vesi, sokeri ja hyvin pestyjen limettien raastettu kuori. Lisää limettimehu ja pilko mansikat hieman jäähtyneeseen liemeen. Anna maustua noin tunnin ajan. Tarjoa sitruunakiisselin kanssa jälkiruokana.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunainen mansikkakiisseli