Sitruunainen mustikkahillo
Sitruunainen mustikkahillo maistuu lettujen, pannukakkujen tai paahtoleivän päällä. Jos haluat hilloon lisää pontta, voit korvata puolet mustikoista mustaherukoilla.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Sitruunainen mustikkahillo:
- 1.5 l mustikoita
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 500 g hillosokeria
- (1 dl Lemon Curd -tahnaa)
Valmistusohje
1. Perkaa mustikat kattilaan. Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu. Kuumenna lähes kiehuvaksi.
2. Lisää joukkoon hillosokeri vähitellen varovasti sekoitellen. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja keitä kymmenisen minuuttia. Lisää halutessasi Lemon Curd.
3. Anna hillon jäähtyä noin 20 minuuttia. Annostele hillo puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje kiehautetuilla kansilla. Säilytä viileässä.
Vinkki: Voit korvata marjamäärästä puolet kypsillä mustaherukoilla tai pensasmustikoilla.
Ohjeella valmistat noin 1 ½ kg hilloa.
Lue myös: Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunainen mustikkahillo