Reseptit
30-60 min
4

Sitruunainen parsarisotto

Sitruunainen parsarisotto on kevään parhain kasvisruoka. Tässä reseptissä hienostunut parsarisotto aateloidaan sitruunalla ja maustetaan parmesaaniraasteella. Viimeisen silauksen tuovat pienet viiriäisen munat. Sitruunainen parsarisotto sopii aterian alkuun, liha-, kala- tai äyriäsiruokien kaveriksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sitruunainen parsarisotto:

400 g risottoriisiä (Arborio tai Carnaroli)
50 g voita
0.5 dl oliiviöljyä
1 nippu kevätsipulia
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
noin 1,5 l kana- tai kasvislientä
100 g parmesaaniraastetta
1 rkl voita
1 nippu vihreää parsaa
vettä, suolaa

pinnalle:

keitettyjä viiriäisenmunia
parsan nuppuja

Valmistusohje

1. Kuumenna voi ja öljy. Kuullota riisi rasvassa. Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja mehu. Silppua joukkoon kevätsipulit ja kypsennä risottoa puolisen tuntia miedolla lämmöllä hiljalleen sekoitellen ja nestettä vähitellen lisäten.

2. Kuori parsat ohuelti. Leikkaa parsoista nuppuosa talteen. Leikkaa varret paloiksi. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi ja keitä varren paloja noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon nuppuosat ja kiehauta.

3. Lisää risoton joukkoon tarpeen mukaan parsojen keitinvettä. Siivilöi parsat keitinvedestä ja lisää risoton joukkoon, säästä nuput koristeluun. Lisää lopuksi lusikallinen voita.

4. Jaa sitruunainen parsarisotto annoksiksi lautasille ja koristele viiriäisenmunan puolikkailla ja parsan nupuilla. Viiriäisenmunat kypsyvät 2-3 minuutissa.

Katso lisää herkullisia parsareseptejä:

Parsa-vuohenjuustorisotto

Parsa-vuohenjuustorisotto 
Parsa-kampasimpukkaohratto 
Parsa-appenzellerpiirakka
Parsakeitto

Parsakeitto kylmäsavulohella
Parsa-savulohikeitto
Keitetty parsa 
Grillattu parsa

Anna.fi: parsa-katkarapumaljat

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunainen parsarisotto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X