Reseptit
4
Kiitos

Sitruunaiset kalafilevartaat ja yrttimajoneesi

Kalavartaat marinoidaan nopeasti pirskottamalla niiden päälle sitruunamehua ja ripottelemalla mausteita ennen kypsennystä. Yrttimajoneesi ja uudet perunat täydentävät aterian.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sitruunaiset kalafilevartaat:

noin 600 g nahallisia kalafi leitä (esim. kuhaa, siikaa, ahventa, lohta)
noin ½ dl sitruunamehua
noin ½ dl öljyä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

puisia varrastikkuja

Yrttimajoneesi:

1 tuubi (175 g) kevytmajoneesia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
3 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
3 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisukkeeksi:

1 kg uusia perunoita
tuoretta tilliä

Valmistusohje

1. Levitä kalafileet työalustalle nahkapuoli alaspäin ja leikkaa pienemmiksi tarvittaessa. Pirskota päälle sitruunamehua ja öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetki.

2. Valmista yrttimajoneesi sekoittamalla majoneesin joukkoon yrtit ja mausteet.

3. Keitä uudet perunat ja mausta tillillä.

4. Pujota yksi kalafilee yhteen varrastikkuun poimutettuna. Kypsennä kalavartaat valurautaparilan päällä grillissä molemmin puolin, kunnes kala on kypsää.

Katso myös: Grillattu kala kahdeksalla tavalla – katso grillaajan parhaat kalaohjeet!

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunaiset kalafilevartaat ja yrttimajoneesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X