Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunaiset murokukat

Täytetyt sitruunaiset muropikkuleivät, murokukat ovat kuin pieniä leivoksia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
60  annosta

Ainekset

Sitruunaiset muropikkuleivät eli murokukat

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 150 g mantelimassaa
  • 1 muna
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 100 g Hovijuustoa (appelsiininmakuista)
  • 2 rkl Lemon Curd -sitruunatahnaa (säilyke) tai sitruunakiisseliä

pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Sitruunaiset muropikkuleivät eli murokukat leivotaan näin:

  1. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori hienoksi raasteeksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja perunajauhot keskenään.
  2. Vaahdota raastettu mantelimassa, voi ja sokeri. Lisää sitruunankuori ja muna hyvin sekoittaen. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi seuloen. Anna taikinan jähmettyä hetki jääkaapissa.
  3. Lusikoi taikina pursottimeen ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille murokukkia. Paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.
  4. Sekoita täyteainekset keskenään. Levitä täytettä pikkuleiville. Aseta kaksi leipää vastakkain.
  5. Seulo pinnalle tarjolle tuotaessa siivilän läpi tomusokeria. Tarjoa sitruunaiset muropikkuleivät hyvän kahvin kanssa.

Lue myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

Lue myös Anna.fi: Suklaakeksit, jotka katoavat keksipurkista pikavauhtia: appelsiinilla maustetut suklaacookiet, Nutellalla täytetyt suklaasydämet ja muut hurmaavat herkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunaiset murokukat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.