Sitruunaiset murokukat
Täytetyt sitruunaiset muropikkuleivät, murokukat ovat kuin pieniä leivoksia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 60 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sitruunaiset muropikkuleivät eli murokukat
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 150 g mantelimassaa
- 1 muna
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 100 g Hovijuustoa (appelsiininmakuista)
- 2 rkl Lemon Curd -sitruunatahnaa (säilyke) tai sitruunakiisseliä
pinnalle:
- tomusokeria
Valmistusohje
Sitruunaiset muropikkuleivät eli murokukat leivotaan näin:
- Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori hienoksi raasteeksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja perunajauhot keskenään.
- Vaahdota raastettu mantelimassa, voi ja sokeri. Lisää sitruunankuori ja muna hyvin sekoittaen. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi seuloen. Anna taikinan jähmettyä hetki jääkaapissa.
- Lusikoi taikina pursottimeen ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille murokukkia. Paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.
- Sekoita täyteainekset keskenään. Levitä täytettä pikkuleiville. Aseta kaksi leipää vastakkain.
- Seulo pinnalle tarjolle tuotaessa siivilän läpi tomusokeria. Tarjoa sitruunaiset muropikkuleivät hyvän kahvin kanssa.
Lue myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Lue myös Anna.fi: Suklaakeksit, jotka katoavat keksipurkista pikavauhtia: appelsiinilla maustetut suklaacookiet, Nutellalla täytetyt suklaasydämet ja muut hurmaavat herkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunaiset murokukat