Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunakakku ja jogurttikastike

Sitruunakakku ja jogurttikastike maistuvat kahvin kera jälkiruokana. Baklavaisen makea, pistaasimanteleilla kuorrutettu sitruunakakku saa maukkaan vastaparin hapahkosta jogurttikastikkeesta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Sitruunakakku:

  • 125 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • puolen sitruunan raastettu kuori
  • 1 ½ dl turkkilaista jogurttia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl appelsiininkukkavettä

Sokeriliemi

  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 dl sokeria
  • 100 g pistaasimanteleita

Jogurttikastike

  • 500 g turkkilaista jogurttia
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

Sitruunakakku ja jogurttikastike leivotaan helposti näin:

1. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja vuoraa reunat leivinpaperisuikaleilla. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitruunankuori, jogurtti ja appelsiininkukkavesi sekä lopuksi jauhoseos.

3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä sitruunakakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.

4. Mittaa sokeriliemen ainekset, paitsi mantelit, kattilaan. Keitä kunnes sokeri sulaa ja lisää joukkoon pistaasimantelit. Kaada seos kakkuvuokaan kypsän kakun päälle ja anna jäähtyä seuraavaan päivään. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset ja tarjoa sitruunakakun kanssa.

sitruunakakku ja jogurttikastike
Jo pieni pala tätä makeaa herkkua riittää taltuttamaan sokerihampaan kolotuksen. Kuva: Sampo Korhonen

Kokeile myös muita ihania kakkuja: Israelilainen suklaakakku Sitruunatäytekakku Pähkinäkakku Ruoka.fi: Sitruuna-marenkikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunakakku ja jogurttikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.