
Sitruunakakku ja jogurttikastike
Sitruunakakku ja jogurttikastike maistuvat kahvin kera jälkiruokana. Baklavaisen makea, pistaasimanteleilla kuorrutettu sitruunakakku saa maukkaan vastaparin hapahkosta jogurttikastikkeesta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sitruunakakku:
- 125 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- puolen sitruunan raastettu kuori
- 1 ½ dl turkkilaista jogurttia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl appelsiininkukkavettä
Sokeriliemi
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 2 sitruunan mehu
- 1 dl sokeria
- 100 g pistaasimanteleita
Jogurttikastike
- 500 g turkkilaista jogurttia
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
Sitruunakakku ja jogurttikastike leivotaan helposti näin:
1. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja vuoraa reunat leivinpaperisuikaleilla. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitruunankuori, jogurtti ja appelsiininkukkavesi sekä lopuksi jauhoseos.
3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä sitruunakakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.
4. Mittaa sokeriliemen ainekset, paitsi mantelit, kattilaan. Keitä kunnes sokeri sulaa ja lisää joukkoon pistaasimantelit. Kaada seos kakkuvuokaan kypsän kakun päälle ja anna jäähtyä seuraavaan päivään. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset ja tarjoa sitruunakakun kanssa.
Kokeile myös muita ihania kakkuja: Israelilainen suklaakakku Sitruunatäytekakku Pähkinäkakku Ruoka.fi: Sitruuna-marenkikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunakakku ja jogurttikastike