Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Sitruunakakku ja jogurttikastike

Sitruunakakku ja jogurttikastike maistuvat kahvin kera jälkiruokana. Baklavaisen makea, pistaasimanteleilla kuorrutettu sitruunakakku saa maukkaan vastaparin hapahkosta jogurttikastikkeesta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sitruunakakku:

125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
puolen sitruunan raastettu kuori
1.5 dl turkkilaista jogurttia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl appelsiininkukkavettä

Sokeriliemi

½ sitruunan raastettu kuori
2 sitruunan mehu
1 dl sokeria
100 g pistaasimanteleita

Jogurttikastike

500 g turkkilaista jogurttia
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja vuoraa reunat leivinpaperisuikaleilla. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitruunankuori, jogurtti ja appelsiininkukkavesi sekä lopuksi jauhoseos.

3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä sitruunakakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.

4. Mittaa sokeriliemen ainekset, paitsi mantelit, kattilaan. Keitä kunnes sokeri sulaa ja lisää joukkoon pistaasimantelit. Kaada seos kakkuvuokaan kypsän kakun päälle ja anna jäähtyä seuraavaan päivään. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset ja tarjoa sitruunakakun kanssa.

sitruunakakku ja jogurttikastike

Jo pieni pala tätä makeaa herkkua riittää taltuttamaan sokerihampaan kolotuksen. Kuva: Sampo Korhonen

Kokeile myös muita ihania kakkuja:
Israelilainen suklaakakku
Sitruunatäytekakku
Pähkinäkakku
Ruoka.fi: Sitruuna-marenkikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunakakku ja jogurttikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X