Sitruunakanaa ja juureskastiketta
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
Ainekset
- 4 isoa broilerin luullista rintaleikettä
marinadi:
- 1 sitruunan mehu
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 dl hienonnettuja yrttejä (oreganoa, basilikaa, timjamia)
- 2 valkosipulinkynttä
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Juures-hollandaisekastike:
- 1 iso porkkana
- 100 g juuriselleriä
- 250 g palsternakkaa
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 munankeltuaista
- 1 salottisipuli
- 2 tl sitruunamehua
- 2 rkl voisulaa
- ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
koristeeksi:
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Irrota leikkeistä luut terävällä veitsellä, mutta jätä nahat. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Irrota broilerin lihasta nahka varovasti sormen avulla niin, että saat osan yrteistä nahan alle. Pane broilerit marinadiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
2. Nosta broilerit uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
3. Pese ja kuori juurekset. Kuutioi ja höyrytä vähässä vedessä napakoiksi.
4. Sekoita kattilassa maito ja jauhot. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti koko ajan hämmentäen. Vatkaa keltuaiset, silputtu salottisipuli, sitruunamehu ja voisula kastikkeeseen. Sekoita höyrytetyt ja valutetut kasvikset kastikkeeseen ja mausta suolalla ja rouhitulla valko pippurilla. Ohenna kastiketta tarvittaessa maidolla.
5. Leikkaa broilerinrinnat viipaleiksi ja tarjoile lämpimän juureskastikkeen kanssa. Koristele hienonnetulla persiljalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunakanaa ja juureskastiketta