
Sitruunakantarellit
Kantarelleista syntyy mainio säilyke. Keitä kantarellit sitruunalla maustetussa liemessä ja purkita. Kantarellit säilyvät liemessä noin kuukauden.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Sitruunakantarellit
- 1 l pieniä kantarelleja
- 1 sipuli
Liemi
- ½ dl sitruunamehua
- ½ dl etikkaa
- 2 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 tl sinapinsiemeniä
Valmistusohje
1. Mittaa liemiainekset kattilaan ja kiehauta.
2. Keitä kantarelleja liemessä muutama minuutti ja nosta ne sitten puhtaaseen tölkkiin.
3. Kaada liemi kuumana kantarellien päälle.
Säilytä sitruunakantarellit jääkaapissa ja syö kuukauden sisällä valmistuksesta.
Lue myös: Kantarelli sopii pastaan, pestoon, muhennokseen ja salaattiin – katso maukkaat ohjeet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunakantarellit