Reseptit
yli 60 min
10

Sitruunalimonadi

Vanhan ajan sitruunalimonadi maistuu niin lapsille kuin aikuisille. Tarvitset vain kolme ainetta ja vettä. Helppoa!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sitruunalimonadi:

6 (luomu)sitruunaa
1 1/2 l kuumaa kiehuvaa vettä
2 rkl hunajaa
100-150 g sokeria

Tarjoiluun:

tuoretta minttua
sitruunasiivuja
vettä/kivennäisvettä ja jäitä

Valmistusohje

1. Pese 6 (luomu)sitruunaa. Kuori sitruunan kuorista keltainen osa kulhoon. Säilö kuoritut sitruunat tiiviiseen laatikkoon tai pussiin. Nosta kylmään.

2. Lisää kuorten kanssa kulhoon 1 1/2 l kiehuvaa vettä, 2 rkl hunajaa ja 100-150 g sokeria. Sulje kulho tiiviisti kelmulla. Jätä huoneenlämpöön yön yli.

3. Purista kuorituista sitruunoista mehu ja lisää se kulhoon kuorien joukkoon. Sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Siivilöi mehu ja pullota. Nosta jääkaappiin. Tarjoile juoma runsaiden jäiden kera ja lisää joukkoon tarjoiluvaiheessa halutessasi vettä tai kivennäisvettä. Koristele tuoreella mintulla ja sitruunasiivuilla.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 4/19.

Lue myös: Raikkaat hellejuomat virkistävät kesällä – katso ohjeet!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunalimonadi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X