Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunamajoneesi

Sitruunamajoneesi on mainio dippikastike, joka sopii kalojen ja rapujen kyytipojaksi.

Ainekset

Perusmajoneesi

  • 2 kananmunankeltuaista
  • 2 tl dijonsinappia
  • 2 dl rypsiöljyä

Lisäksi

  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Nosta korkealaitaiseen kulhoon keltuaiset, sinappi ja öljy.

2. Nosta sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta sekoitinta hiljalleen ylöspäin ja sammuta, kunnes majoneesi on muodostunut.

3. Sekoita joukkoon sitruunan kuori ja mehu ja mausta suolalla.

Kokeile myös muita majoneesikastikkeita: Helppo majoneesi Aioli eli valkosipulimajoneesi Harissamajoneesi Ruoka.fi: Chilimajoneesi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunamajoneesi

Lukija

Hei,
ei kai ohjeessa mainittu 2 dl dijon-sinappia voi pitää paikkaansa? Ehkä pikemminkin 2 tl?

Kotiliesi Toimitus

Kiitos huomiosta! Olet ihan oikeassa – määrä on on 2 tl. Korjasin ohjeen. Hyviä kokkailuhetkiä! /Kaarina Palletvuori, Kotiliesi

Hk

En pidä majoneesista!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.