Reseptit
alle 30 min

Sitruunamajoneesi

Sitruunamajoneesi on mainio dippikastike, joka sopii kalojen ja rapujen kyytipojaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Perusmajoneesi

2 kananmunankeltuaista
2 tl dijonsinappia
2 dl rypsiöljyä

Lisäksi

½ sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Nosta korkealaitaiseen kulhoon keltuaiset, sinappi ja öljy.

2. Nosta sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta sekoitinta hiljalleen ylöspäin ja sammuta, kunnes majoneesi on muodostunut.

3. Sekoita joukkoon sitruunan kuori ja mehu ja mausta suolalla.

Kokeile myös muita majoneesikastikkeita:
Helppo majoneesi
Aioli eli valkosipulimajoneesi
Harissamajoneesi
Ruoka.fi: Chilimajoneesi

Avainsanat

Keskustelu

Hei,
ei kai ohjeessa mainittu 2 dl dijon-sinappia voi pitää paikkaansa? Ehkä pikemminkin 2 tl?

Kiitos huomiosta! Olet ihan oikeassa – määrä on on 2 tl. Korjasin ohjeen. Hyviä kokkailuhetkiä! /Kaarina Palletvuori, Kotiliesi

Kommentoi juttua: Sitruunamajoneesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X