Sitruunamajoneesi
Sitruunamajoneesi on mainio dippikastike, joka sopii kalojen ja rapujen kyytipojaksi.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Perusmajoneesi
- 2 kananmunankeltuaista
- 2 tl dijonsinappia
- 2 dl rypsiöljyä
Lisäksi
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Nosta korkealaitaiseen kulhoon keltuaiset, sinappi ja öljy.
2. Nosta sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta sekoitinta hiljalleen ylöspäin ja sammuta, kunnes majoneesi on muodostunut.
3. Sekoita joukkoon sitruunan kuori ja mehu ja mausta suolalla.
Kokeile myös muita majoneesikastikkeita: Helppo majoneesi Aioli eli valkosipulimajoneesi Harissamajoneesi Ruoka.fi: Chilimajoneesi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunamajoneesi
Hei,
ei kai ohjeessa mainittu 2 dl dijon-sinappia voi pitää paikkaansa? Ehkä pikemminkin 2 tl?
Kiitos huomiosta! Olet ihan oikeassa – määrä on on 2 tl. Korjasin ohjeen. Hyviä kokkailuhetkiä! /Kaarina Palletvuori, Kotiliesi
En pidä majoneesista!