Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunamarinoidut fenkolit ja parmesaania

Fenkolin maku pehmenee, kun niitä keittää hetken. Fenkolit on hunnutettu sitruunalla ja yrteillä. Tarjoa lisänä minttu-jogurttikastiketta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

sitruunamarinoidut fenkolit

  • 4 fenkolia
  • 2 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Lisäksi

  • rucolaa
  • rapeaa salaattia
  • pinaattia
  • parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Sitruunamarinoidut fenkolit tehdään helposti näin:

1. Leikkaa fenkolit lohkoiksi, noin 6–8 osaan.

2. Sekoita keskenään raastettu sitruunan kuori ja mehu, öljy, etikka, hienonnettu basilika ja mausteet.

3. Keitä fenkoleja nopeasti suolavedessä noin 4 minuuttia. Valuta ja kaada kuumien fenkolien päälle öljykastike.

4. Kaada fenkolit salaattipedin päälle. Vuole päälle reilusti parmesaanijuustolastuja.

Tarjoa lisänä minttu-jogurttikastiketta.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 7/17.

Fenkolista teet raikkaat salaatit:

fenkolisalaatti ja jogurttikastike

Fenkolisalaatti ja jogurttikastike

sitruunainen fenkolisalaatti

Sitruunainen fenkolisalaatti

aasialainen kaali-fenkolisalaatti

Aasialainen fenkoli-kaalisalaatti

Ruoka.fi: Omena-fenkolisalaatti ja vuohenjuustoa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunamarinoidut fenkolit ja parmesaania

Sinun täytyy kommentoidaksesi.