
Sitruunamarinoitu lohipastrami
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Sitruunamarinoitu lohipastrami
- 700 g lohifileen paksuinta osaa
- 2 ½ rkl karkeaa merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- ½ tl rouhittua valkopippuria
- 3 luomusitruunan raastettu kuori
- 1 rkl roseepippureita
Valmistusohje
Sitruunamarinoitu lohipastrami tehdään helposti näin:
1. Poista lohesta ruodot ja ripottele päälle suolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria. Raasta päälle huolellisesti pestyn sitruunan kuoret.
2. Kääri kala voipaperiin ja peitä kelmulla. Nosta päälle kevyt paino. Anna graavaantua kylmässä yön yli.
3. Pyyhi kalan pinta puhtaaksi mausteista ja painele kuivaksi talouspaperilla. Poista nahka. Leikkaa filee pitkittäin, ruotoviivan suuntaisesti neljään yhtä paksuun tankoon. Paista kuumalla teflonpannulla tankoja nopeasti.
4. Rouhi roseepippurit, ja kääntele lohitangot rouheessa. Kääri jokainen tanko erikseen kelmun sisään tiukasti pötköksi. Kiristä päistä kuten karamellipötköä. Anna jäähtyä ja odottaa kylmässä tarjoilua vähintään muutama tunti. Leikkaa fileet annosviipaleiksi, ja nosta tarjoiluastiaan. Nosta päälle kevätsipulipestoa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunamarinoitu lohipastrami