Reseptit
alle 30 min
10

Sitruunamarinoitua lohipastramia

Ainekset

Lisää kauppalistalle
700 g lohifileen paksuinta osaa
2.5 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
0.5 tl rouhittua valkopippuria
3 luomusitruunan raastettu kuori
noin 1 rkl roseepippureita

Valmistusohje

  • Valmistusaika noin 25 minuuttia + graavaantuminen ja vetäytyminen.

1. Poista lohesta ruodot ja ripottele päälle suolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria. Raasta päälle huolellisesti pestyn sitruunan kuoret.

2. Kääri kala voipaperiin ja peitä kelmulla. Nosta päälle kevyt paino. Anna graavaantua kylmässä yön yli.

3. Pyyhi kalan pinta puhtaaksi mausteista ja painele kuivaksi talouspaperilla. Poista nahka. Leikkaa filee pitkittäin, ruotoviivan suuntaisesti neljään yhtä paksuun tankoon. Paista kuumalla teflonpannulla tankoja nopeasti.

4. Rouhi roseepippurit, ja kääntele lohitangot rouheessa. Kääri jokainen tanko erikseen kelmun sisään tiukasti pötköksi. Kiristä päistä kuten karamellipötköä. Anna jäähtyä ja odottaa kylmässä tarjoilua vähintään muutama tunti. Leikkaa fileet annosviipaleiksi, ja nosta tarjoiluastiaan. Nosta päälle kevätsipulipestoa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunamarinoitua lohipastramia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X