Reseptit
yli 60 min

Sitruunanmakuinen omenapiirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1/2 annosta hyvää pullataikinaa

täyte:

noin 0,5 kg omenalohkoja
1 rasia sitruunanmakuista kasvirasvatuorejuustoa (esim. Bel Ami, 180 g)
0.5 dl sokeria
1 kananmuna

voiteluun:

kananmunaa

koristeluun:

raesokeria
sitruunamelissan lehtiä tai marjoja

Valmistusohje

  1. Leivo kohonneesta pullataikinasta pyöreä, uunipannun levyinen levy ja nosta se leivinpaperin päälle. Taita levyn reunat kaksin kerroin ja painele reuna napakasti pohjaan kiinni. Leivo lopusta taikinasta kolme ympyrän kehää pitempää säiettä ja letitä niistä palmikko reunakoristeeksi. Nosta lettikoriste piirakkapohjan kaksinkertaisen reunan päälle. Peitä piirakkapohja leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä vedottomassa paikassa.
  2. Voitele kohonneen piirakan reunat kananmunalla. Levitä omenalohkot piirakkapohjalle. Valmista täyteseos pehmittämällä sitruunatuorejuustoa esimerkiksi mikroaaltouunissa sulatusteholla noin minuutin ajan. Sekoita notkistettuun tuorejuustoon sokeri ja kanamuna. Levitä täyte omenoiden pinnalle. Voitele reunat uudelleen ja ripottele koristeeksi raesokeria.
  3. Kypsennä piirakkaa 200 asteessa uunin alatasossa 30-40 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja reunat ovat kauniin kullanruskeat.
  4. Anna piirakan jäähtyä. Koristele piirakka ennen tarjoamista sitruunamelissan lehdillä.
  • Omenapiirakan pintaan saat houkuttavaa lisäkiiltoa, jos kuumennat kattilassa esimerkiksi pihlajanmarjahyytelöä tai sitruunamehua ja hyytelösokeria. Levitä hyytelöä kevyesti omenalohkojen päälle lusikalla tai pullasudilla. Ripottele koristeeksi muutama pihlajanmarja, puolukka tai sukaattipaloja.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunanmakuinen omenapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X