Sitruunaleivos
Reseptit
30-60 min
16
Kiitos

Sitruunapiirakka

Raikas sitruunaleivos kruunaa aterian ja se sopii jälkiruoaksi tai kahvin kera tarjottavaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja

4 dl vehnäjauhoja
1 ps (75 g) mantelijauhetta
2 dl tomusokeria
250 g voita
1 kananmuna

Täyte

6 kananmunaa
4 dl sokeria
2 sitruunan raastettu kuori
3 dl sitruunamehua
1 dl vehnäjauhoja
Mainos

Pinnalle

tomusokeria

Valmistusohje

Sitruunapiirakka on raikas päätös aterialle sellaisenaan tai kermavaahdon kera. Voit tarjota sitruunapirakan myös leivoksiksi leikattuna.

1. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe ja tomusokeri monitoimikoneella. Lisää joukkoon kylmä ja paloiteltu voi, sekoita taikinaksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele taikina leivinpaperilla (noin 25 x 25 cm) vuoratun uunivuoan pohjalle. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

3. Valmista täyte paistumisen aikana. Sekoita kulhossa kananmunat ja sokeri tasaiseksi, mutta älä vaahdota. Raasta sekaan sitruunankuoret ja lisää joukkoon sitruunamehu ja vehnäjauhot.

4. Nosta piirakka uunista ja laske lämpötila 175 asteeseen. Kaada sitruunatäyte tasaisesti kuuman pohjan päälle ja jatka paistamista 20 minuuttia tai kunnes täyte tuntuu sormella koskettaessa kiinteältä.

5. Anna sitruunapiirakan jäähtyä kunnolla. Siivilöi jäähtyneen sitruunapiirakan pinnalle kauniisti ja tasaisesti tomusokeria.

Kokeile myös muita sitruunaisia leivonaisia:
Sitruunatäytekakku
Sitruunatorttu
Sitruuna-vadelmapiiras
Ruoka.fi: Sitruuna-marenkikakku

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X