
Sitruunapiirakka
Sitruunapiirakka on raikas päätös aterialle sellaisenaan tai kermavaahdon kera. Voit tarjota sitruunapirakan myös leivoksiksi leikattuna.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 ps (75 g) mantelijauhetta
- 2 dl tomusokeria
- 250 g voita
- 1 kananmuna
Täyte
- 6 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 2 sitruunan raastettu kuori
- 3 dl sitruunamehua
- 1 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistusohje
Sitruunapiirakka leivotaan näin:
1. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe ja tomusokeri monitoimikoneella. Lisää joukkoon kylmä ja paloiteltu voi, sekoita taikinaksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina leivinpaperilla (noin 25 x 25 cm) vuoratun uunivuoan pohjalle. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
3. Valmista täyte paistumisen aikana. Sekoita kulhossa kananmunat ja sokeri tasaiseksi, mutta älä vaahdota. Raasta sekaan sitruunankuoret ja lisää joukkoon sitruunamehu ja vehnäjauhot.
4. Nosta piirakka uunista ja laske lämpötila 175 asteeseen. Kaada sitruunatäyte tasaisesti kuuman pohjan päälle ja jatka paistamista 20 minuuttia tai kunnes täyte tuntuu sormella koskettaessa kiinteältä.
5. Sitruunapiirakka saa jäähtyä kunnolla. Siivilöi jäähtyneen sitruunapiirakan pinnalle kauniisti ja tasaisesti tomusokeria.
Kokeile myös muita sitruunaisia leivonaisia: Sitruunatäytekakku Sitruunatorttu Sitruuna-vadelmapiiras Ruoka.fi: Sitruuna-marenkikakku
Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto
- kevään juhlat
- leivonnaiset
- pääsiäisleivonnaiset
- paras pääsiäinen
- piirakat
- pullat
- rippijuhlat
- sitruuna
- valmistujaiset
- ylioppilasjuhlat
- Äitienpäivä
- Häät
- Juhlat
- Lakkiaiset ja valmistujaiset
- Pääsiäinen
- Ristiäiset ja nimiäiset
- Vappu
- Hedelmät
- Kasvis
- Makeat leivonnaiset
- Makeat piirakat ja tortut
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunapiirakka