Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunapiirakka

Sitruunapiirakka on raikas päätös aterialle sellaisenaan tai kermavaahdon kera. Voit tarjota sitruunapirakan myös leivoksiksi leikattuna.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ps (75 g) mantelijauhetta
  • 2 dl tomusokeria
  • 250 g voita
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 6 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • 3 dl sitruunamehua
  • 1 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Sitruunapiirakka leivotaan näin:

1. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe ja tomusokeri monitoimikoneella. Lisää joukkoon kylmä ja paloiteltu voi, sekoita taikinaksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele taikina leivinpaperilla (noin 25 x 25 cm) vuoratun uunivuoan pohjalle. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

3. Valmista täyte paistumisen aikana. Sekoita kulhossa kananmunat ja sokeri tasaiseksi, mutta älä vaahdota. Raasta sekaan sitruunankuoret ja lisää joukkoon sitruunamehu ja vehnäjauhot.

4. Nosta piirakka uunista ja laske lämpötila 175 asteeseen. Kaada sitruunatäyte tasaisesti kuuman pohjan päälle ja jatka paistamista 20 minuuttia tai kunnes täyte tuntuu sormella koskettaessa kiinteältä.

5. Sitruunapiirakka saa jäähtyä kunnolla.  Siivilöi jäähtyneen sitruunapiirakan pinnalle kauniisti ja tasaisesti tomusokeria.

Kokeile myös muita sitruunaisia leivonaisia: Sitruunatäytekakku Sitruunatorttu Sitruuna-vadelmapiiras Ruoka.fi: Sitruuna-marenkikakku

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.