sitruunapikkuleivät Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunapikkuleivät

Sydämenmuotoiset sitruunapikkuleivät saavat makean täytteen lemon curd -sitruunatahnasta tai hillosta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
50 annosta

Ainekset

Sitruunapikkuleivät:

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl vaniljasokeria
  • raastettua sitruunankuorta

Sitruunapikkuleipien väliin:

  • lemon curd -sitruunatahnaa tai hilloa

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna hyvin vatkaten voivaahtoon. Lisää lopuksi jauhot ja mausteet.

2. Pane taikina noin 30 minuutiksi jääkaapppiin.

3. Kaaviloi jääkaapissa levähtänyt taikina ohuehkoksi levyksi ja ota sydänmuotilla pikkuleipiä. Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 5 minuuttia.

4. Aseta kaksi sydäntä vastakkain ja sivele väliin lemon curd -sitruunatahnaa tai hilloa.

Katso myös: Joulun parhaat pikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunapikkuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.