
Sitruunasilakat thaimaalaisittain
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 300 g raakakypsennettyä silakkaa
mausteliemi
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 dl (sitruuna)öljyä
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 2 tl sitruunaruohotahnaa
- 2 tl inkivääritahnaa
- 2 kevätsipulin vartta
- noin 1 rkl (sitruuna)timjamia
Valmistusohje
Sitruunasilakat thaimaalaisittain antavat itämaista makua raakakypsytetylle kalalle. Sitruunaruohotahna ja inkivääritahna tuovat oman vivhteensa ruokaan.
1. Katso raakakypsytettyjen silakoiden ohje. Sekoita mausteliemen ainekset. Inkivääri- ja sitruunaruohotahna löytyvät eksoottisten maustekastikkeiden hyllystä kaupassa, myös tuore käy.
2. Sekoita mausteliemi kalafileiden joukkoon ja kaada seos kannelliseen lasitölkkiin. Anna maustua seuraavaan päivään. Sitruunasilakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunasilakat thaimaalaisittain