Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunasilakat thaimaalaisittain

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 300 g raakakypsennettyä silakkaa

mausteliemi

  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl (sitruuna)öljyä
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl sitruunaruohotahnaa
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 2 kevätsipulin vartta
  • noin 1 rkl (sitruuna)timjamia

Valmistusohje

 

Sitruunasilakat thaimaalaisittain antavat itämaista makua raakakypsytetylle kalalle. Sitruunaruohotahna ja inkivääritahna tuovat oman vivhteensa ruokaan.

1. Katso raakakypsytettyjen silakoiden ohje. Sekoita mausteliemen ainekset. Inkivääri- ja sitruunaruohotahna löytyvät eksoottisten maustekastikkeiden hyllystä kaupassa, myös tuore käy.

2. Sekoita mausteliemi kalafileiden joukkoon ja kaada seos kannelliseen lasitölkkiin. Anna maustua seuraavaan päivään. Sitruunasilakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunasilakat thaimaalaisittain

Sinun täytyy kommentoidaksesi.